Fem NTNU-boliger solgt etter første visning

NTNU har solgt de første av eiendommene som «ikke brukes og som ikke har strategisk verdi for virksomheten».

To av leilighetene NTNU nå kvitter seg med ligger her, i Havstadvegen 15.
Publisert

I februar varslet NTNU i et brev til Kunnskapsdepartementet at de ønsket å kvitte seg med boliger som ikke brukes og som ikke har strategisk verdi for virksomheten.

Boligene som skulle selges var fire leiligheter i Brundalen, to leiligheter på Havstad, halvpart av en tomannsbolig ved Dragvoll, den ærverdige gården Stokkan Øvre som ligger i skråningen ned fra Stokkanhaugen med utsikt mot Dragvoll og Helsenget, en av de første byggene langs bilveien fra Dragvoll og inn i Estenstadmarka.

Nå er de første boligene solgt, skriver avisen Nidaros, og det skjedde etter første visning. Det gjelder fem av leilighetene, og disse ble solgt på fredag.

- Det gikk ganske fort å få disse leilighetene ut på markedet, mens det er noen større objekter som vi trenger litt mer tid med for å klargjøre, sier Erlenn Stavnås Ingebrigtsen, prosjektleder for Meglerhuset Nylander, til Nidaros.

Det er Nylander som til slutt vant anbudskonkurransen om å selge eiendommene.

De fem leilighetene omtales som helt ordinære treroms borettslagsleiligheter med noe behov for oppussing. Leilighetene gikk ifølge avisen for et sted mellom to og tre millioner kronet stykket.

Leilighetene som nå selges har, sammen med tomannsboligen, blitt brukt til gjesteforskere og andre som har besøkt NTNU over lengre tid.

- Det er gjort en vurdering av både beliggenhet og type bolig, og det er på bakgrunn av dette vi har bestemt oss for å selge disse. I tillegg skal vi også selge noen frittstående bygg som kan brukes til boliger, men som vi har brukt i faglig øyemed, sa Lindis Burheim, eiendomssjef ved NTNU, til Universitetsavisa da vi omtalte saken i februar.