Stockmanndagene

Eikrem sier han vurderer å saksøke NTNU

Som følge av Datatilsynets konklusjon i saken om NTNUs innsyn i Øyvind Eikrems epost, sier Eikrem at han nå vurderer å ta ut søksmål mot NTNU.

Øyvind Eikrem på styremøtet der han ble invitert til å tale sin sak i 2021.
Publisert

I et intervju med Khrono forteller førsteamanuensis Øyvind Eikrem at han vurderer å ta ut søksmål mot NTNU og ber styret sette i gang en intern granskning. Uttalelsen kommer i kjølvannet av at Datatilsynet konkluderte at NTNU gikk inn i Eikrems e-poster uten rettslig grunnlag.

- Datatilsynet har altså endelig konkludert. Da NTNU gikk inn i mine e-poster hadde de ikke rettslig grunnlag for dette, mener tilsynet. Jeg må understreke at klagefristen NTNU har i saken, ennå ikke er utløpt, men det er åpenbart at jeg vurderer å forfølge saken, om nødvendig rettslig, sier Øyvind Eikrem til Khrono.

I 2021 ble Eikrem avskjediget fra NTNU. Han jobber nå i en postdoktor-stilling uten tilknytning til et institutt som følge av forliket mellom ham og universitetet.

Eikrem skal fredag 30. september delta i en samtale med journalist Jo Skårderud fra Klassekampen om saken mellom ham og NTNU. Han forteller til Khrono at han vil benytte kvelden til å dele flere detaljer fra konflikten.

- Det er vel liten tvil om at jeg ble presset ut av min faste stilling. Jeg skal fortelle litt om detaljene fra det som foregikk på bakrommet i saken under Stockmanndagene, sier Eikrem til Khrono.