Hun blir Teknas nye president

Søndag 11. juni ble Elisabeth Haugsbø (37) valgt til ny president i Tekna.

Teknas nye president Elisabeth Haugsbø har blitt kåret til en av Norges fremste teknologikvinner tre ganger.
Teknas nye president Elisabeth Haugsbø har blitt kåret til en av Norges fremste teknologikvinner tre ganger.
Publisert Sist oppdatert

Elisabeth Haugsbø (37) blir den yngste presidenten i Teknas historie, og skal med det representere medlemmer med høyere utdanning innen teknologi, realfag og naturvitenskap. Dette ble klart på Teknas Representantsmøte den 11. juni i Tromsø.

37-åringen tar over for Lars Olav Grøvik. Hun har fram til nå vært visepresident for Tekna i to år, samtidig med stillingen som digital sikkerhetssjef i konsulentselskapet Zebra.

- Jeg ser fram til å jobbe for interessene til 102 000 medlemmer og ønsker å være en tydelig og konstruktiv partner med arbeidsgiverne og myndighetene, sier hun, sier Haugsbø i en pressemelding.

Resten av hovedstyret som ble valgt består av Christopher Hoen, Margrethe Esaiassen, Tove Ringerike, Sigurd Sagen Vildåsen, Emil Nygaard Nilsen og Krister Nyløkken.

En av Norges fremste

Haugsbø ble kåret til en av Norges fremste teknologikvinner i 2023, men var også på lista i 2018 og 2019.

I følge Tekna har Haugsbø de siste to årene vært en viktig stemme innen digital overvåkning og personvern, lønnsforskjeller mellom kvinner og menn, kompetansemangel i IT-bransjen og trakassering i arbeidslivet.

- Samfunnet står overfor enorme omstillinger innen digitalisering og det grønne skiftet. Flere lærere og unge må bli interessert i teknologi, realfag og naturvitenskap. Vi trenger svært mange flere av dem i fremtiden, men nå går utviklingen feil vei, sier hun i pressemeldingen.

Haugsbø er født og oppvokst i Sunnfjord, bor i Trondheim, og vil jobbe fra Oslo.

Tidligere president i Tekna, NTNU-professor Lise Lyngsnes Randeberg ble tildelt æresmedlemskap under møtet.