Equinor inngår nye avtaler med universiteter

Fem universiteter og en høyskole har inngått avtaler verdt 380 millioner kroner med Equinor om finansiering av grunnforskning

Mariner A
Publisert

Equinors samarbeid med høyere norsk utdanning har pågått siden 2009 og torsdag ble en ny avtale for de neste fem årene kunngjort, melder Khrono.

Totalsummen er på 380 millioner kroner. Midlene fordeler seg på Universitetet i Oslo (UiO), Universitetet i Bergen (UiB), UiT Norges arktiske universitet, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), Universitetet i Stavanger (UiS) og Norges Handelshøyskole (NHH).

Men Miljøpartiet De Grønne (MDG) jubler ikke.

– Her er det et selskap som åpenbart arbeider i strid med klimamålene. Ved å sponse universiteter med uhorvelig store summer, kjøper de seg legitimitet, sier MDG-leder Arild Hermstad.

Equinor på sin side trekker fram at samarbeid med ledende akademiske miljøer er viktig for dem.

– For å levere trygg, sikker og bærekraftig energi i dag, i morgen og i fremtiden, trenger vi kompetansen og kapabilitetene som blir utviklet gjennom akademia, sier Hege Skryseth, Equinors konserndirektør for teknologi, digital og innovasjon, i en kommentar til samarbeidsavtalen.

Følg UA på Facebook og Instagram.