Innstiller på at Samfundet ikke får kjøpe nabotomta

Kommunedirektøren innstiller på at den opprinnelige kjøperen, LNT Utleie AS, får kjøpe omstridte Klostergata 26.

Skjebnen til boligen avgjøres på formannskapsmøte tirsdag 1. mars.
Publisert Sist oppdatert

Kommende tirsdag skal Trondheim kommunes formannskap behandle salget av Klostergata 26. Dette skjer etter at kommunens administrasjon for to uker siden vedtok at salget av tomta, som opprinnelig ble solgt til den private aktøren LNT Utleie AS, skulle behandles politisk.

Ifølge sakspapirer til det kommende møtet er kommunedirektørens anbefaling til formannskapet at salget til LNT opprettholdes.

«Kommunedirektøren anbefaler at formannskapet vedtar at Trondheim kommune godkjenner avtalen mellom Trondheim Kommune og LNT Utleie (kjøper) om salg av Klostergata 26 A, 407/57/0/0 i Trondheim Kommune for 7,05 millioner kroner. Kjøper betaler tinglysingsgebyr og dokumentavgift», står det i innstillingen.

Kommunedirektøren viser til at Studentersamfundet tidligere har avslått å kjøpe boligen til takst.

Bekymret for Samfundets drift

Studentersamfundet har tidligere sagt at de mener taksten er for høy og har sagt at de er bekymret for videre drift om det blir boliger i bygget.

Samfundetleder Fredrik Akre har uttrykt bekymring for driften til trondheimsstudentenes storstue.

- Kommunedirektøren har sagt at vi må tilrettelegge vår virksomhet ut fra boligen. Naboloven sier at vi må legge om eller ned dersom vi er til urimelig ulempe for naboen. Aktiviteten på Samfundet er i en annen skala enn et vanlig utested. Dette er allerede Norges største utested, og vi er i ferd med nesten å doble kapasiteten vår, uttalte Samfundet-leder Fredrik Akre i en pressemelding med flere studentledere som oppfordret til at eiendommen skal brukes til studentformål.

Han viste til at med planlagt nybygg vil aktiviteten bare bli større.

- Vi har fått godkjenning til å utvide til å ha 4500 gjester på Samfundet, som skal stå i kø i gata utenfor. Videre har vi utesteder langs nordsiden som spiller musikk rett ut mot dette bygget, sa Akre.

Kjøper uforstående til styret

Daglig leder for selskapet LNT Utleie uttrykte frustrasjon over styret rundt salget i et tidligere intervju med Universitetsavisa.

- Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være så mye styr rundt akkurat dette salget. Det er jo en helt vanlig boligeiendom. Boligen har vært utleid i mange år, og det er like mye støy fra Samfundet nå som det har vært før. Det er ikke noe nytt i det, sa sjefen Saleh Nagi Abuzid, daglig leder i LNT Utleie AS, til Universitetsavisa tidligere.

Overtakelse er foreslått til 29.4.2022, betinget av politisk godkjennelse av salget.