Kritisk til at Bygdeforskning blir til Ruralis

Norsk senter for bygdeforskning har endra namn til Ruralis, og trur det vil slå betre an.
Norsk senter for bygdeforskning var ikkje dekkande for alt det senteret forskar på, seier direktør Harald Lein i Ruralis.  
        
            (Foto: Kai-Wilhelm Nessler / NN / Samfoto/Scanpix)

Norsk senter for bygdeforskning var ikkje dekkande for alt det senteret forskar på, seier direktør Harald Lein i Ruralis.   Foto: Kai-Wilhelm Nessler / NN / Samfoto/Scanpix

– Vi har som prinsipp at namn bør vere så enkle som mogleg. Ruralis er døme på eit namn som seier lite eller ingenting om kva verksemda driv med. Det kunne òg vore ein musikkfestival, eit matmerke eller eit rådgivingsorgan, seier Kjetil Aasen, seniorrådgjevar i Språkrådet, til Nynorsk pressekontor.  Artikkelen er publisert i Framtida.no

Direktør i det nydøypte Ruralis, Harald Lein, trur namnet vil fungere betre internasjonalt. Dessuten peiker han på at det gamle namnet ikke famnar breitt nok til å fange opp heile fagfeltet.

Kjetil Aasen hos Språkrådet meiner Ruralis er like uforståeleg på engelsk som på norsk og tilrår kontinuitet i namn.

– Det er heilt klart ein trend med denne typen namneendringar i halvstatlege og halvprivatiserte organ. Det verkar som mange vil bort frå dei trauste, men tydelege namna, legg han til.

RURALIS har hovudkontor i Trondheim og eit kontor for utgreiing i Oslo. Styret til Ruralis blir utnemnd av NTNU, NMBU,  KS, dei to bondeorganisasjonane og tilsette ved Ruralis.


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Medisinstudentene vil tilbake til pasientene

Medisinstudentene mener den pasientnære undervisningen bør starte opp igjen så raskt som mulig. – Det er en stor del av utdanningen vår, sier leder for medisinstudentene,

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.