Olav Thon gir 20 millioner kroner til vev- og beinforskning

Olav Thon Stiftelsen gir 20 millioner kroner til to forskningsprosjekter innen behandling mot artrose og til beinregenerering.
Vi har forbausende gode forskere ved universitetene i Norge, men vi kommer ikke fra at både svenske og danske universiteter har forskere som vi gjerne vil samarbeide med, sier Olav Thon. 
        
            (Foto: Evenfoto.no)

Vi har forbausende gode forskere ved universitetene i Norge, men vi kommer ikke fra at både svenske og danske universiteter har forskere som vi gjerne vil samarbeide med, sier Olav Thon.  Foto: Evenfoto.no

Olav Thon, styreformann i stiftelsen, og professor Ole Petter Ottersen, leder for stiftelsens fagråd, kunngjorde årets priser på Hotel Bristol i Oslo torsdag. Til sammen 33 millioner blir delt ut til forskning av stiftelsen i år, hele 20 millioner av dem til støtte for nordisk forskningssamarbeid innen medisin.

– Et nordisk forskningssamarbeid er nyttig. Vi har forbausende gode forskere ved universitetene i Norge, men vi kommer ikke fra at både svenske og danske universiteter har forskere som vi gjerne vil samarbeide med, sier Thon til NTB.

UiO-professor Lars Engebretsen og hans kolleger professor Helena Brisby ved Universitetet i Göteborg og stipendiat Jan E. Brinchmann ved UiO får 10 millioner til forskning på behandling mot leddslitasje og leddsykdom.

Samtidig tildeles professor Moustapha Kassem ved Syddansk Universitet og UiO-professorene Ragnhild Solberg og Harald T. Johansen 10 millioner for forskning på beinregenerering.

– Norge er av en eller annen grunn i verdenstoppen når det kommer til beinbrudd. Det er viktig med forskning som belyser problematikken, sier Ottesen.

Dermed stakk de to forskningsprosjektene av med stiftelsens støtte til nordisk forskningssamarbeid.

Stiftelsen delte også ut en internasjonal forskningspris på 5 millioner kroner til den danske Harvard-professoren Lene Vestergaard Hau, som har ledet et forskningsteam som har lyktes i å bremse lys.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor ved UiB tiltalt for å ha levert falske reiseregninger

En professor ved Universitetet i Bergen er tiltalt for grovt bedrageri.

Rekordlav flytende rente hos Lånekassen

Fra 1. september vil den flytende renta på studielån ligge på 1,539 prosent. Så lav har den aldri vært før.

Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.

Ytring:

Kan vi gjøre Norges framtid til NTNUs sommervisjon?

NTNU-tankesmien bør ikke bare studere virkeligheter, men få nye virkeligheter til å oppstå, skriver Arne B. Johansen.