Samsung hevder å ha laget «kunstige mennesker»

Teknologien, som kalles Neon og er basert på kunstig intelligens, ble presentert under en elektronikk-messe i Las Vegas tirsdag.
«Neon» - chatbot, eller kunstig menneske? Sikkert er det at for øyeblikket pågår det mellom 40 og 50 forskningsprosjekter som forsøker å utvikle en AGI - kunstig, almenn intelligens. Får de det til, er maskinen på høyde med mennesket når det gjelder kognitiv evne (Ill.bilde fra visningen av dokumtentarfilmen iHUMAN). 
        
            (Foto: iHUMAN)

«Neon» - chatbot, eller kunstig menneske? Sikkert er det at for øyeblikket pågår det mellom 40 og 50 forskningsprosjekter som forsøker å utvikle en AGI - kunstig, almenn intelligens. Får de det til, er maskinen på høyde med mennesket når det gjelder kognitiv evne (Ill.bilde fra visningen av dokumtentarfilmen iHUMAN).  Foto: iHUMAN

Det sørkoreanske selskapet hevder selv at Neon-ene vil bli våre venner og samarbeidspartnere. De «kunstige menneskene» beskrives også som avatarer, og de er angivelig så virkelighetstro at de er vanskelig å skille fra virkelige mennesker.

Den amerikanske kringkasteren CNBC beskriver Neon som en video-chatbot. Foreløpig har Samsung gått ut med begrenset informasjon om teknologien, noe som gjør det vanskelig å vurdere selskapets påstander.

LES OGSÅ: Tech-gigangene oppfører seg som mafia-organisasjoner

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor ved UiB tiltalt for å ha levert falske reiseregninger

En professor ved Universitetet i Bergen er tiltalt for grovt bedrageri.

Rekordlav flytende rente hos Lånekassen

Fra 1. september vil den flytende renta på studielån ligge på 1,539 prosent. Så lav har den aldri vært før.

Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.

Ytring:

Kan vi gjøre Norges framtid til NTNUs sommervisjon?

NTNU-tankesmien bør ikke bare studere virkeligheter, men få nye virkeligheter til å oppstå, skriver Arne B. Johansen.