Samsung hevder å ha laget «kunstige mennesker»

Teknologien, som kalles Neon og er basert på kunstig intelligens, ble presentert under en elektronikk-messe i Las Vegas tirsdag.
«Neon» - chatbot, eller kunstig menneske? Sikkert er det at for øyeblikket pågår det mellom 40 og 50 forskningsprosjekter som forsøker å utvikle en AGI - kunstig, almenn intelligens. Får de det til, er maskinen på høyde med mennesket når det gjelder kognitiv evne (Ill.bilde fra visningen av dokumtentarfilmen iHUMAN). 
        
            (Foto: iHUMAN)

«Neon» - chatbot, eller kunstig menneske? Sikkert er det at for øyeblikket pågår det mellom 40 og 50 forskningsprosjekter som forsøker å utvikle en AGI - kunstig, almenn intelligens. Får de det til, er maskinen på høyde med mennesket når det gjelder kognitiv evne (Ill.bilde fra visningen av dokumtentarfilmen iHUMAN).  Foto: iHUMAN

Det sørkoreanske selskapet hevder selv at Neon-ene vil bli våre venner og samarbeidspartnere. De «kunstige menneskene» beskrives også som avatarer, og de er angivelig så virkelighetstro at de er vanskelig å skille fra virkelige mennesker.

Den amerikanske kringkasteren CNBC beskriver Neon som en video-chatbot. Foreløpig har Samsung gått ut med begrenset informasjon om teknologien, noe som gjør det vanskelig å vurdere selskapets påstander.

LES OGSÅ: Tech-gigangene oppfører seg som mafia-organisasjoner

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.

Da Iselin Nybøs etterfølger sang ut

Henrik Asheim overtar Iselin Nybøs statsrådpost. For tre år siden vikarierte Asheim som kunnskapsminister. Da sang han ut mot en NTNU-forsker.