Lyser ut midler til forskning på koronaviruset

IMI lyser ut forskningsmidler for å utvikle midler til forskning på koronaviruset.
Forskere som vil utvikle medisiner som kan brukes i framtidige koronavirusutbrudd kan søke om penger. 
        
            (Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM)

Forskere som vil utvikle medisiner som kan brukes i framtidige koronavirusutbrudd kan søke om penger.  Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM

IMI (Innovative medicines initiative) er et offentlig-privat partnerskap etablert på europeisk nivå mellom den Europeiske legemiddelindustrien (EFPIA) og EU.

Årlig lyser IMI ut mange millioner euro der konsortier av forsknings- og undervisningsmiljøer og SMB-er (Små og mellomstore bedrifter) kan søke om et samarbeidsprosjekt med farmasøytisk industri.

Denne nye utlysningen skal finansiere prosjekter som har minst ett av følgende mål:

1: Utvikling av antiviralia og andre typer medisiner som raskt kan brukes mot det pågående COVID-19-utbruddet. Antiviralia er legemidler som virker på virus.

2: Utvikling av medisiner som kan brukes i framtidige koronavirusutbrudd

3: Utvikling av diagnostiseringsmetoder basert på eksisterende teknologi som raskt kan brukes i vurdering av nye medisiner

4: Utvikling av nye, forbedrede verktøy for å finne COVID-19-bærere og personer med symptomer som er mistenkt for å ha en COVID-19-infeksjon.

Det å utvikle forebyggende vaksiner er unntatt fra utlysningen.

Søknadsfristen er 31. mars. Les mer om utlysningen her.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Medisinstudentene vil tilbake til pasientene

Medisinstudentene mener den pasientnære undervisningen bør starte opp igjen så raskt som mulig. – Det er en stor del av utdanningen vår, sier leder for medisinstudentene,

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.