Lyser ut midler til forskning på koronaviruset

IMI lyser ut forskningsmidler for å utvikle midler til forskning på koronaviruset.
Forskere som vil utvikle medisiner som kan brukes i framtidige koronavirusutbrudd kan søke om penger. 
        
            (Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM)

Forskere som vil utvikle medisiner som kan brukes i framtidige koronavirusutbrudd kan søke om penger.  Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM

IMI (Innovative medicines initiative) er et offentlig-privat partnerskap etablert på europeisk nivå mellom den Europeiske legemiddelindustrien (EFPIA) og EU.

Årlig lyser IMI ut mange millioner euro der konsortier av forsknings- og undervisningsmiljøer og SMB-er (Små og mellomstore bedrifter) kan søke om et samarbeidsprosjekt med farmasøytisk industri.

Denne nye utlysningen skal finansiere prosjekter som har minst ett av følgende mål:

1: Utvikling av antiviralia og andre typer medisiner som raskt kan brukes mot det pågående COVID-19-utbruddet. Antiviralia er legemidler som virker på virus.

2: Utvikling av medisiner som kan brukes i framtidige koronavirusutbrudd

3: Utvikling av diagnostiseringsmetoder basert på eksisterende teknologi som raskt kan brukes i vurdering av nye medisiner

4: Utvikling av nye, forbedrede verktøy for å finne COVID-19-bærere og personer med symptomer som er mistenkt for å ha en COVID-19-infeksjon.

Det å utvikle forebyggende vaksiner er unntatt fra utlysningen.

Søknadsfristen er 31. mars. Les mer om utlysningen her.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Dette synes et knippe forelesere om den nye timeplanen ved NTNU

Flere forelesere uttrykker at de er glade for å få undervise på campus igjen til høsten. Men det er en dårlig idé å øke andelen kveldsundervisning, mener universitetslektor Ronny Kjelsberg.

NTNU vil kvitte seg med Kongsvoll vokterbolig

Mange ansatte og studenter har feriert eller brukt vokterboligen i faglig sammenheng. Nå vil NTNU avhende eiendommen.

- Vi må slutte å kjefte på hverandre

- Det er urettferdig å snakke om «studentene» som om alle norske studenter har sittet i Frognerparken, sier Henrik Asheim.

Flere institusjoner avlyser fadderarrangementer

Linjeforening ved NTNU kjører digital fadderuke ut denne uken etter mistanke om smitte. Fadderuken i ved Universitetet i Bergen (UiB) velger å droppe fadderarrangement på kveldstid.