Korona:

Regjeringen letter på de nasjonale tiltakene for høyere utdanning

Kunnskapsminister Guri Melby sier de vil be om midlertidige justeringer så studenter får fullført utdanning.

Kunnskapsminister Guri Melby startet sin del av regjeringens pressekonferanse med å snakke til studentene.
Kunnskapsminister Guri Melby startet sin del av regjeringens pressekonferanse med å snakke til studentene.
Publisert Sist oppdatert

Natt til fredag 16. april går regjeringen over til første fase i sin gjenåpningsplan. Dette medfører også endringer i hva som gjelder for institusjoner innen høyere utdanning. Endringene betyr at regjeringen går tilbake til anbefalinger som gjaldt før 25. mars.

- Vi letter på de nasjonale tiltakene i universiteter, høgskoler og fagskoler. Det skal i større grad være mulig å være til stede på utdanningsstedet, med forsterket smittevern. Undervisning i mindre grupper kan gjennomføres. Større samlinger og forelesninger bør fortsatt unngås, sa kunnskapsminister Guri Melby under regjeringens pressekonferanse om nye smittevernsregler.

Fysisk undervisning minst en gang i uka

Dette presiseres i en pressemelding fra kunnskapsdepartementet med at alle planlagte arrangementer bør være digitale. Studenter i områder uten høy smitte bør nå få mulighet til fysisk undervisning minst en gang i uken når det er mulig å gjennomføre i mindre grupper og i tråd med smittevernveilederne.

- Det er veldig positivt at vi nå kan gi mange studenter en mer normal hverdag. Mange studenter ved fagskoler, høyskoler og universiteter kan nå være mer fysisk til stede ved undervisning, og lesesaler og bibliotek kan holde åpent med smitteverntiltak, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim i meldinga fra kunnskapsdepartementet.

Vurderer midlertidige justeringer

Under pressekonferansen sa Melby at regjeringen vet at det er vanskelig å være student i kommuner med høyt smittetrykk.

- Mange er snart ferdig med utdanningen og skal videre. Vi har bedt FHI vurdere midlertidige justeringer i områder med høyt smittetrykk, sa Melby.

Asheim presiserer i pressemeldingen at dette er noe de skal ta en beslutning på så raskt som mulig.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.