- Det blir uansett UKA i en eller annen form

Akkurat nå tar festivalen opp nesten 300 nye frivillige for å lage festival i oktober.

Det blir ei bra UKE i år også, forsikrer Max Meinich og Helene Melby.
Publisert Sist oppdatert

Det nye året har så langt ikke gitt mye mer trygghet til festivaler rundt om i landet. Den internasjonale studentfestivalen Isfit arrangeres i februar i år i digitalt format. I oktober er det kulturfestivalen UKA som står for tur. Der ligger stadig forventningen om en fysisk festival.

- Vi jobber for å lage en best mulig festival uansett hvilke retningslinjer som foreligger. Det vi jobber mot nå er at vi skal stå klare om vi får beskjed om at vi kan gjennomføre en fullskala UKE, sånn som tidligere år, forteller UKE-sjef Max Meinich.

Han sier at det er veldig vanskelig for dem nå å spå hvordan høsten kommer til å se ut, så det planlegges for flere ulike scenarier. Å skulle gjennomføre en festival på samme skala som for eksempel 2019, med det samme store tilbudet er drømmescenariet. Festivalen er likevel forberedt på at tiltak muligens må innføres, som avstand mellom publikum, som vil føre til færre plasser på arrangement. Per nå sier Meinich at de ikke har fått noen signaler om at det ikke vil være mulig å gjennomføre en fysisk festival.

- Vi forholder oss til helsemyndighetene og vi har ikke mottatt noen signaler om at for eksempel en heldigital festival vil være nødvendig.

Tre uker lang fest. UKA kaller seg Norges største kulturfestival Bildet er fra et tidligere år.

Allerede solgt ut en konsert

Selv om han er optimistisk sier Meinich at det er vanskelig å skulle planlegge på forhånd hvordan UKA må tilpasse seg til situasjonen ved festivalstart 7. oktober i år. Uansett hva situasjonen er sier han de er enige med ledelsen ved Studentersamfundet at det blir festival.

- Det blir uansett UKA i en eller annen form. Vi planlegger konserter, revy og andre kulturarrangementer.

Akkurat nå er festivalen på vei inn i en detaljeringsfase der man planlegger hvordan de konkrete tilbudene vil se ut. UKA har allerede solgt alle billetter til to konserter med Astrid S. UKAs hovedformål er å levere et overskudd som dekker opp mye av driften ved Studentersamfundet og Meinich sier at de så mye som overhode mulig prøver å sikre seg fra å skulle gå med tap om noe må avlyses.

- Vi har tett dialog med Samfundets Finansstyre og jobber med flere prognoser om hvordan økonomien kan se ut, sier han.

Fortsatt god stemning blant de frivillige

Akkurat nå har UKA også opptak og skal ta opp 275 nye frivillige. Dette er UKAs fjerde opptak og foregår nå digitalt. Dette er en arbeidsmåte de har vendt seg til. Akkurat nå er så godt som alt arbeid i UKA digitalt.

HR-sjef i UKA Helene Rollheim Melby mener stemningen blant de frivillige fortsatt er god.

- Vi er veldig fornøyde med den responsen vi får, mye av formålet med UKA er å være en sosial arena også. Det tror jeg vi spesielt kan være akkurat nå, når det ikke er så mye som skjer ellers, forteller Melby.

Hun forteller at det likevel er mye som gjenstår. Det er fortsatt tre opptak igjen før festivalen arrangeres i oktober.

- Dersom man er nysgjerrig så kan man veldig gjerne søke. Vi har veldig mange ulike stillinger og det bør være noe for alle og enhver, sier Melby.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.