Jacob gjorde det så bra at han fikk Stubbans matematiske pris

Som beste masterstudent ved Institutt for matematiske fag, fikk Jacob Fjeld Grevstad onsdag en pris på 50 000 kroner.

En aktiv student: Jacob Fjeld Grevstad har åpenbart jobbet mye faglig, men har også hatt tid til en rekke hobbyer
Publisert Sist oppdatert

Instituttet deler hvert år ut Stubbans matematiske pris til den eller de masterstudentene som oppnådde de beste karakterene ved instituttet. Da Grevstad fikk prisen onsdag ble han den lykkelige eier av et diplom og 50 000 kroner.

Jacob Fjeld Grevstad fortsetter ved NTNU til høsten, da som PhD-student.

På instituttets ansattside forteller Jacob Fjeld Grevstad at han er 23 år og kommer fra Eiksmarka i Bærum. Matematikk og teknologi har alltid interessert ham. I 2016 tok han et årsstudium i realfag ved Universitetet i Oslo. Deretter flyttet han til Trondheim for å begynne på en bachelor i matematikk.

- Her har jeg hovedsakelig vært interessert i algebra og topologi, og jeg skrev bachelorgraden min om representasjonsteori, som er et fagfelt innenfor algebra, sier han.

De siste årene har han tatt en master i matematikk med spesialisering i algebra. Masteroppgaven er nå fullført og han vil fortsette ved NTNU som PhD-student.

Å få så gode karakterer er ikke ensbetydende med å bruke all tid på studiene. I hvert fall ikke i Grevstads tilfelle. Han har vært aktiv i linjeforeninga Delta og skrevet for avisa deres. Han har også spilt bass i husbandet deres, som heter Valensbandet. I tillegg spiller han brettspillet Go og skater og buldrer sporadisk.

Hanna og John Olav Stubbans matematiske fond ved NTNU ble opprettet i 2001. Det er dette fondet som gjør det mulig å dele ut årlig en pris til den eller de beste masterstudentene på Institutt for matematiske fag.

John Olav Stubban var professor i matematikk ved NTH fra 1956-74. Ifølge instituttet var han en fremragende pedagog og inspirerende foreleser. Hans viktigste vitenskapelige bidrag var innen retningsgeometri og algabraisk geometri. Midler til fondet ble testamentert av Stubban og donert av familien.

Prisen ble delt ut på Zoom onsdag. Stubbanfondets styre består av Peter Lindqvist, Sverre Smalø (avbildet) og Mette Langaas.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.