Senter for psykisk helse kan bli utsatt nok en gang

Institutt for psykologi skal inn i Senter for psykisk helse på Øya. - Krevende for NTNU dersom senteret blir ytterligere utsatt, sier Hanna Maria Jones i NTNU Campusutvikling. 

Slik kan Senter for psykisk helse bli, en gang i framtida
Publisert Sist oppdatert

Saken er oppdatert kl 15.03 med kommentarer fra Hanna Maria Jones, konstituert prosjektdirektør for campusutvikling. 

På St. Olavs hospitals styremøte 11. desember skal styret vurdere om Senter for psykisk helse på nytt skal utsettes. I vår ble forprosjektet for senteret utsatt til desember 2024. Den gang ble det sagt at senteret i beste fall kunne stå klart i 2030.

Nå kan det altså bli ytterligere utsatt. 

Nina Jakhelln Laugen sier det jobbes med å finne ut hva konsekvensen ved eventuell utsettelse blir.

Institutt for psykologi ved NTNU skal inn i senteret. Nina Jakhelln Laugen, styremedlem i styret ved Institutt for psykologi, sier instituttstyret er informert om saken. 

- Vi fikk vite at det var en mulighet for at senteret ble utsatt. Nå jobbes det med å finne ut hvilke konsekvenser dette får for instituttet i tilfelle, sier Jakhelln til UA. 

Adressa omtalte saken først.

Vil ikke være avhengig av St. Olavs økonomi

Josef Kayri sitter også i instituttstyret, som representant for studentene.

Han viser til at Senter for psykisk helse allerede er utsatt.

- Nå skal styret på St. Olav se på saken igjen i desember, men jeg vil bli overrasket om det blir forprosjekt i 2024. Sykehusets økonomiske situasjon er ikke noe bedre nå enn den var i vår, da saken ble behandlet sist, sier Kayri.

Josef Kayri er skeptisk til at intstituttet har gjort seg avhengig av St. Olavs.

Han liker ikke at instituttet er avhengig av St. Olav-styrets vedtak.

- Jeg frykter at det ikke er noen plan for oss. Framtiden vår er avhengig av økonomien til St. Olavs hospital. Og det finnes tryggere ting enn den å vie framtiden sin til, sier Kayri. 

Vil være krevende for NTNU

Dersom senteret blir ytterligere utsatt, vil det bli ferdig på et senere tidspunkt enn resten av campussamlingen ved NTNU, som skal være ferdig i 2030. 

Hanna Maria Jones, konstituert prosjektdirektør for campusutvikling ved NTNU, sier det vil være krevende for NTNU dersom styret ved St. Olav går for ytterligere utsettelse.

Konstituert prosjektdirektør for campusutvikling Hanna Maria Jones

- Vi har vært tydelige hele veien overfor St. Olavs hospital på at det er krevende for NTNU dersom Senter for psykisk helse blir ytterligere utsatt. St. Olav er godt kjent med dette og vi håper de tar det med i sin vurdering, sier Jones til UA.

Hun tilføyer at hun forstår at St. Olav må ta avgjørelser ut fra sin egen økonomi. 

- Vi har godt samarbeid med St. Olav i vår felles prosjektorganisasjon, og vil komme tilbake til hva dette betyr når St. Olav har tatt sine avgjørelser i styremøtet, sier hun. 

Instituttstyret har tidligere trukket sin støtte til Senter for psykisk helse. 

Magne Arne Flaten, instituttleder ved Institutt for psykologi.

Ingen avgjørelse er tatt

UA har også spurt instituttleder Magne Arve Flaten om kommentar. Han viser til at saken skal opp i styremøtet ved St. Olav 11. desember, og vil ikke kommentere den før den tid.

- Det er ikke tatt noen avgjørelse ennå, sier Flaten. 

Følg UA på Facebook og Instagram.