Permitterer 98 ansatte:

Sit skrenker inn tilbudet på campus

Stenger ned store deler av virksomheten frem til 18.januar.

Sit-kantinen i Elektrobygget på Gløshaugen er blant de som nå stenger.
Sit-kantinen i Elektrobygget på Gløshaugen er blant de som nå stenger.
Publisert Sist oppdatert

På grunn av mye digital undervisning og ansatte som i hovedsak sitter på hjemmekontor som følge av koronapandemien stenger Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) deler av serveringsstedene midlertidig.

- Når undervisningen gjennomføres digitalt, og det i tillegg er en forskrift som sier at de som kan ha hjemmekontor skal ha det, har vi ikke noe grunnlag for drift, sier Sit-direktør Audhild Kvam.

Hun forteller at samskipnaden i dag har sendt ut permitteringsvarsel til 74 ansatte i Sit kafe og 24 studentverter som jobber i studenthus- og sentre. Sistnevnte gruppe er i studenter i små deltidsstillinger.

- Det er en dårlig start på 2021. Det er rett og slett bare trasig, sier Kvam.

Permitteringsvarslene som sendes ut er uten sluttdato.

- Det er fordi vi ikke vet om dagens tiltak blir forlenget eller hva det er som kommer til å skje. Vi må dimensjonere virksomheten vår etter aktiviteten på campus.

I pressemeldingen skriver Sit at de vil la Sit kafe Ålesund, Sit kafe Gjøvik, Hangaraen og Catering på Gløshaugen være åpne, i tillegg til Rapido-kioskene på Gløshaugen og Dragvoll. Resten vil i første omgang være stengt frem til 18. januar.

- Hvor lenge vi vil ha stengte kantiner og kaffebarer vet vi ikke sikkert enda, men vår kafedrift vil i stor grad følge aktivitetsnivået på campus, og da er både graden av fysisk tilstedeværelse av studenter og ansatte avgjørende, sier Kvam.

Også studentsenteret på Gløshaugen og studenthusene i Ålesund og Gjøvik holdes stengt til 18. januar, mens aktivitetshuset Loftet på Moholt i Trondheim vil fungere som lesesal på dagtid og være stengt for andre aktiviteter.

Samskipnadens idrettssentre er fortsatt åpne, dog med begrensning på antall gjester og krav om to meters avstand mellom de som trener.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS