Kan bli mer fysisk undervisning

Rektor utreder mulighetene for å åpne for mer undervisning på campus fra 1. mars.

Kanskje får studentene lov til å vende tilbake til auditoriene utover i mars måned.
Kanskje får studentene lov til å vende tilbake til auditoriene utover i mars måned.
Publisert Sist oppdatert

Rektor Anne Borg jobber med å se på hvilke endringer som kreves for å åpne opp for mer fysisk undervisning fra 1. mars. Dette melder NTNU i en melding på Innsida mandag morgen.

Dette skjer etter at regjeringen fredag 19. februar kom med nye anbefalinger for høyere utdanning, hvor det blant annet ble åpnet for mer fysisk undervisning. I tillegg besluttet Sentral beredskapsledelse ved NTNU 18.februar å utvide åpningstider for bygninger, lesesaler og grupperom på campus til midnatt. Nå ønsker rektor også å tillate mer fysisk undervisning.

Ingen umiddelbar åpning

En eventuell åpning vil ta litt tid, ettersom NTNU også er avhengig av godkjenning fra kommunene for å kunne samle flere til blant annet forelesninger.

– I dag har NTNU samlet sett bare ca. 10 prosent fysisk undervisning. Rektor vil bruke kommende uke til å avklare både med fakultetene og med kommunene om en ytterligere åpning er praktisk mulig fra mandag 1.mars, skriver NTNU på Innsida.

Videre presiseres det at en viktig forutsetning for åpningen er at studenter og ansatte benytter seg av check-in-systemet samt bruker munnbind i områder hvor man kan ikke kan opprettholde mer enn en meters avstand. Faglærere skal også gi alle studenter tid til å registrere seg i starten av hver time.

– Vi har et felles ansvar for å følge smittevernreglene. Vi vet at de nye virusvariantene er ekstra smittsomme. Senker vi skuldrene risikerer vi at noen av våre campuser blir stengt igjen på kort varsel, understreker rektor Anne Borg i meldingen.

De generelle reglene om å holde seg hjemme når man har symptomer, ha god håndhygiene og alltid holde minimum én meter avstand gjelder også fortsatt.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.