UiO koronatester ansatte og studenter uten symptomer

Universitetsledelsen oppfordrer alle ansatte og studenter som er innom campus på Blindern de tre første ukene i mars om å ta en koronatest.

På Frederikkeplassen på Blindern er det nå to teststasjoner for korona. En for dem som har symptomer, og en for dem som ikke har symptomer.
Publisert Sist oppdatert

«Skal du på Blindern campus de første tre ukene i mars? Da vil vi gjerne be deg om en tjeneste: Selv om du ikke har symptomer på korona, kan du likevel legge turen innom Frederikkeplassen og ta en drop-in korona-hurtigtest.» Dette er oppfordringen som ble sendt ut til studenter og ansatte på Universitetet i Oslo første mars, skriver Uniforum.

I en pressemelding fra Helsedirektoratet samme dag oppfordrer rektor Svein Stølen personer som oppholder seg på campus om å teste seg en gang i uken i denne perioden.

Det står ca. 30 personer i kø ti minutter før testingen starter igjen etter lunsjpausen. Et flott tiltak, mener Sandra Dimitri og Maria Børresen. Er de smittet vil de bli oppringt innen en time etter at testen er avlagt.

Det står ca. 30 personer i kø ti minutter før testingen starter igjen etter lunsjpausen. Et flott tiltak, mener Sandra Dimitri og Maria Børresen. Er de smittet vil de bli oppringt innen en time etter at testen er avlagt.

Testingen starter kl. 10 tirsdag 2. mars. Når Uniforum ankommer står et tredvetalls mennesker klare og venter på at testingen skal begynne igjen etter lunsjpausen fra 11.30 til 12.00.

Vil være hundre prosents sikker

- Jeg gjør dette for å være hundre prosent sikker på at jeg ikke er smittsom forteller statsvitenskapsstudent Sandra Dimitri som er kommet for å ta hurtigtesten sammen med studievenninnen Maria Børresen.

- Dersom dette kan bidra til å holde smitten nede og universitetslokalene åpne, er dette en viktig ting å gjøre, supplerer Børresen.

Det er første gang Børresen tar en koronatest, mens Dimitri har testet seg tre ganger tidligere.

- Jeg jobber med barn på et bibliotek og er derfor ekstra forsiktig, forklarer hun.

Venninnene er ikke engstelige for hurtigtesten som tas i den ytre delen av nesen og beskrives som smertefri. Resultatet skal være klart allerede etter ca. 15 minutter. Ved positivt resultat vil den det gjelder bli oppringt innen en time, ifølge Helsetjenesten ved Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) som har det praktiske ansvaret for testingen på Blindern i samarbeid med UiO.

Hurtigtestingen på Blindern er satt i gang etter et initiativ fra Helsedirektoratet. I de tre ukene testingen pågår, skal SiO Helse ha kapasitet til å teste mellom 1500 og 2000 personer i uka på Blindern.

- Ved å teste studenter og ansatte regelmessig, er målet at vi skal oppdage smittede tidlig, isolere dem som er smittet, spore opp nærkontakter og sette dem i karantene. På denne måten vil det være mulig å stanse et eventuelt utbrudd før det utvikler seg. Når vi har sett hvordan dette fungerer på Blindern, håper vi å etablere tilsvarende tilbud på flere undervisningssteder, opplyser Trond Morten Trondsen, direktør for SiO Helse, i pressemeldingen fra Helsedirektoratet 1. mars.

Hurtigtesten som er et drop-in-tilbud utføres mandag, onsdag og fredag fra kl. 15.00 til 22.00 (pause fra 18.30-19.15) og tirsdag og torsdag fra kl. 08.30 til 15.00 (pause 11.30-12.15)

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.