Trondheim kommune fjerner anbefaling om munnbind på campus

- Byrden ved å beholde anbefalingene blir større enn nytten, sa kommuneoverlegen under formannskapsmøtet tirsdag.

NTNU deler fortsatt ut munnbind, men fra og med tirsdag anbefaler ikke politikerne i Trondheim lengre personer i kommunen å bruke munnbind ved studiesteder når det ikke er mulig å holde meteren.
Publisert

Tirsdag vedtok formannskapet i Trondheim kommune å fjerne anbefalingen om bruk av munnbind innendørs på offentlig sted der det ikke er mulig å holde en meters avstand, studiesteder inkludert.

- Vi foreslår å ta bort endel anbefalinger ettersom vi nå er i en situasjon hvor vaksinasjonsdekningen er god. Byrden ved å beholde anbefalingene blir større enn nytten, sa kommuneoverlege Tove Røsstad i Trondheim kommune tirsdag.

Men studenter og ansatte som tar buss til og fra campus anbefales fremdeles å bruke munnbind når det er trangt om plassen.

NTNU har foreløpig ikke oppdatert sine smittevernregler etter at de fredag varslet om en betydelig letting i restriksjoner fra og med tirsdag.

Da varslet de at anbefalingen om bruk av munnbind der hvor en ikke kan holde én meters avstand og der det kan oppstå trengsel ville bestå frem til fase tre i regjeringens gjenåpningsplan er avsluttet.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.