Moser frykter koronastenging av dyrelab

Hvis Moser må stenge hele dyrelaboratoriet, frykter han at flere års arbeid går til spille.
Professor Edvard Moser sier det er en katastrofe om dyrelaboratoriet må stenge. Her sammen med professor May-Britt Moser.  
        
            (Foto: Geir Mogen NTNU/Info)

Professor Edvard Moser sier det er en katastrofe om dyrelaboratoriet må stenge. Her sammen med professor May-Britt Moser.   Foto: Geir Mogen NTNU/Info

Det skriver Forskerforum.

Professor Edvard Moser ved Kavliinstituttet for nevrovitenskap ved NTNU sier det ville være en liten katastrofe dersom hele dyrelaboratoriet må stenge.

– Jeg kan nesten ikke tenke på det, sier han til Forskerforum.

Med et stort dyrelaboratorium med rotter og mus, har de fått lov til å opprettholde driften på et minimalt nivå.

Kan ta år å gjenoppbygge

Forskningen ved Kavliinstituttet er avhengig av at mus og rotter når en kritisk alder. Én ukes oppbrudd kan gi forsinkelser på flere måneder.

Moser sier at dersom instituttet må redusere ytterligere og i verste fall stenge, må hele musestammer avles opp igjen fra grunnen. Dette vil ta år å gjenoppbygge.

Tror ikke på full nedstenging

Prodekan for forskning ved Fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU, Pål Richard Romundstad, sier til Forskerforum at de er bekymret for konsekvenser for forskningen.

Men han tror ikke Moser trenger å frykte fullstendig nedstenging. Han ser også muligheten for at forskning kan tas opp igjen når situasjonen blir mer under kontroll.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.

NTNU etterlyser mindre styring i innspill til ny styringspolitikk

NTNU advarer mot for mange lover og regler i innspillene til ny UH-lov og ny styringspolitikk.