NTNU vil ikke gi ansatte korona-kompensasjon

Forskerforbundet fikk ikke med seg arbeidsgiver på å gi kompensasjon til alle ansatte.

Forskerforbundet mener ansatte ved NTNU fortjener kompensasjon for den ekstraordinære innsatsen under koronapandemien.
Publisert Sist oppdatert

- Vi ble ikke enige om korona-kompensasjon, men arbeidsgiver har sagt at de vil følge opp saken utover neste år og vurdere det på nytt da, sier Lisbeth Aune, hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet ved NTNU.

Forskerforbundet foreslo tidligere i høst et lønnstillegg til alle ansatte for å kompensere for ekstraordinær innsats siste år.

Da saken var oppe i Sentralt samarbeidsutvalg første gang ble konklusjonen at arbeidsgiver måtte ta en runde med dekanene for å sjekke ut hva som allerede var gitt av kompensasjoner.

- Vi forventer at arbeidsgiver tar grep på individuelt nivå utover våren slik at ansatte får kompensasjon for den ekstraordinære innsatsen og det merarbeidet som er blitt gjort, sier Aune og legger til:

- Arbeidsgiver og fagforeningene synes å være enige om at mange ansatte har lagt ned en betydelig innsats utover det som kan forventes. Forskerforbundet mener dette må kompenseres.

Hun viser også til en medlemsundersøkelse hvor 38 prosent av de som har svart ved NTNU sier at de har jobbet mer enn normal arbeidstid som følge av korona, samtidig som bare syv prosent oppgir å ha fått overtidsbetaling.

- Dette viser at det har vært utført gratis arbeid for fellesskapet, sier Aune.

Kompensasjonen er inspirert av Oslomet. Der fikk alle ansatte 10.000 kroner hver som kompensasjon for ekstrabelastningen under pandemien.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.