Ocean Space Centre

Beboerne med en innstendig appell til politikerne om å snu

Om lag 20 naboer til Ocean Space Centre gikk i flokk og følge til Trondheim Spektrum. Målet var at politikerne skal få se dem i øynene før bystyremøtet startet.

Beboerne på Tyholt møttes ved Kvilhaugen før de gikk i prosesjon mot Trondheim Spektrum. - Politikerne skal få se oss i øynene før de stemmer, sa Karin Dyrstad, utstyrt med budskapet: «La deg ikke presse!»
Publisert Sist oppdatert

- Vi er små puslespillbrikker i det hele. Det som nå skjer med Ocean Space Centre, har fått nabolaget til å steile, sa Frank Audun Kvamtrø, leder av Tyholts ve og vel.

Det så stusslig ut i starten, men gradvis kom det beboere gående fra alle kanter for å slutte seg til aksjonen.

De sier de føler seg som kasteballer. Alle har lyttet og sagt at innspillene er interessante. Men NTNU har vist til Statsbygg og Statsbygg til Nærings- og energidepartement.

- Skal virkelig ikke lokalpolitikerne få være med å bestemme i en så stor sak? Hva skal til for å påvirke? Vi har stått på i et halvt år nå og det har ikke ført til noe annet enn ei kantine vi ikke har ønsket oss og en klatrevegg, undret en nabo.

En av beboerne som kom ruslende og sluttet seg til forsamlinga, var Heidi Reese. Hun fortalte at hun deltok på et fysisk møte i mars 2020. Møtet fant sted på Marintek og var for de berørte.

- Vi fant det veldig betryggende slik ombygginga ble presentert da. Vi opplevde at alle hensyn var tatt. Så går det ett år og vi forstår at dette er noe helt annet: En koloss vi aldri har hørt om, sa hun.

Søskenparet Silje og Jonas Aalberg ville også ha et ord med i laget.

- Hva er vitsen med aksjonen: Løpet virker kjørt?

- Vi skal sende en klage på fattet vedtak. Det er gjort store prosessfeil og mangler. Advokaten vår sier at politikerne har kastet Tyholt-beboerne foran bussen, sa Frank Audun Kvamtrø.

Så samlet de seg, gikk nedover Blussuvollsbakken og i retning Spektrum.

På vei uten noe særlig håp om at dagens bystyremøte går deres vei. Reguleringsplanen ble vedtatt med klart flertall.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.