Han skal lede NTNUs Brussel-kontor

Etter en langvarig prosess er italienske Massimo Busuoli ansatt.
Massimo Busuoli har lang fartstid med jobbing opp mot EU, og skal lede NTNUs kontor i Brussel. 

Massimo Busuoli har lang fartstid med jobbing opp mot EU, og skal lede NTNUs kontor i Brussel. 

Busuoli har siden 2006 vært direktør for ENEA – Italian National Agency for New Technologies, Energy and Sustainable Economic Development i Brussel. I en pressemelding fra NTNU begrunner han jobbskiftet med at han liker å utfordre seg selv med nye eventyr, og at han elsker å bygge nytt.

– Brussel er en viktig arena, og det er virkelig stedet å være. Det er flere grunner til å være her enn EU og Horizon 2020. Brussel er en scene, og en mektig arena for å bygge nettverk – også innenfor næringslivet. Men det er mange som står foran scenen, og hopper opp og ned for å få oppmerksomhet. Da må man være kreativ slik at man hopper opp når de andre er nede. Det er akkurat det å være aktiv og kreativ jeg er god til. Nå er det viktig å bygge NTNU opp til å bli en sentral aktør i Brussel, og å holde aktiviteten på et nivå som er respektabelt i Brussel, sier Busuoli, som har en mastergrad i fysikk.

Han forteller videre at han vil bygge gjensidig tillit for forskerne ved NTNU, og få dem til å forstå at han kan være nyttig. Nå starter jobben med å gjøre seg godt kjent med NTNU, slik at han vet hva han kan selge inn i EU-systemet.

Ansettelsen skulle i utgangspunktet være klar til sommeren, og deretter ble det jobbet mot å få det klart til åpningen av Brussel-kontoret 23. september. NTNU-rektor Gunnar Bovim fortalte da at det var formaliteter som gjorde at saken drøyet. Nå er alt på plass, og Busuoli starter i jobben 1. januar.

LES OGSÅ: Mener norske forskere er for slappe til å søke EU
LES OGSÅ: - Ikke her bare for pengene
LES OGSÅ: Slik skal de jobbe for å påvirke EU-prosjektene
LES OGSÅ: Disse vil bli ledere for NTNUs Brussel-kontor
 

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Student fant Nord-Norges første viking-handelssted

En UiT-student har ifølge universitetet funnet fram til det første kjente handelsstedet fra 800-tallet som vi kjenner til i Nord-Norge.

Utøya-studie med overraskende funn

Tidlige fysiske plager, som hodepine og magesmerter, etter en traumatisk hendelse kan gi økt risiko for langvarige psykiske plager, ifølge en Utøya-studie.

Misfornøyd med Sits boliginformasjon på nett

Student Victoria Dontsova mener manglende innvendige bilder og plantegninger på Sits nettsider skaper unødvendig merarbeid for flytteklare studenter.

Rapport:

Nesten 1 av 4 undervisningsansatte melder om svekket IT-sikkerhet i hjemmekontor

Flere ansatte i hjemmekontor melder om svekket IT-sikkerhet som følge av at jobben måtte gjøres hjemmefra. Undervisningsansatte er nesten i toppen av listen.