Han skal lede NTNUs Brussel-kontor

Etter en langvarig prosess er italienske Massimo Busuoli ansatt.
Massimo Busuoli har lang fartstid med jobbing opp mot EU, og skal lede NTNUs kontor i Brussel. 
        
            (Foto: Anne Sliper Midling, NTNU)

Massimo Busuoli har lang fartstid med jobbing opp mot EU, og skal lede NTNUs kontor i Brussel.  Foto: Anne Sliper Midling, NTNU

Busuoli har siden 2006 vært direktør for ENEA – Italian National Agency for New Technologies, Energy and Sustainable Economic Development i Brussel. I en pressemelding fra NTNU begrunner han jobbskiftet med at han liker å utfordre seg selv med nye eventyr, og at han elsker å bygge nytt.

– Brussel er en viktig arena, og det er virkelig stedet å være. Det er flere grunner til å være her enn EU og Horizon 2020. Brussel er en scene, og en mektig arena for å bygge nettverk – også innenfor næringslivet. Men det er mange som står foran scenen, og hopper opp og ned for å få oppmerksomhet. Da må man være kreativ slik at man hopper opp når de andre er nede. Det er akkurat det å være aktiv og kreativ jeg er god til. Nå er det viktig å bygge NTNU opp til å bli en sentral aktør i Brussel, og å holde aktiviteten på et nivå som er respektabelt i Brussel, sier Busuoli, som har en mastergrad i fysikk.

Han forteller videre at han vil bygge gjensidig tillit for forskerne ved NTNU, og få dem til å forstå at han kan være nyttig. Nå starter jobben med å gjøre seg godt kjent med NTNU, slik at han vet hva han kan selge inn i EU-systemet.

Ansettelsen skulle i utgangspunktet være klar til sommeren, og deretter ble det jobbet mot å få det klart til åpningen av Brussel-kontoret 23. september. NTNU-rektor Gunnar Bovim fortalte da at det var formaliteter som gjorde at saken drøyet. Nå er alt på plass, og Busuoli starter i jobben 1. januar.

LES OGSÅ: Mener norske forskere er for slappe til å søke EU
LES OGSÅ: - Ikke her bare for pengene
LES OGSÅ: Slik skal de jobbe for å påvirke EU-prosjektene
LES OGSÅ: Disse vil bli ledere for NTNUs Brussel-kontor
 

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Godkjenner at ny NTNU-rektor kan ansettes for 5,5 år

Planen er at ny rektor for NTNU skal ansettes tidlig i 2020. Kunnskapsdepartementet godkjenner nå at åremålsperioden kan gå fram til 2025.

Kjøper NTNU TTO sin eierandel i NTNU Accel

Selskapet T:Lab kjøper nå NTNU Technology Transfer sin eierandel i NTNU Accel.

Mener utenlandske ansatte vet for lite om norsk arbeidsliv

En utenlandsk ansatt var i Norge i nesten ni år før han fikk vite at det var mulig å søke om lønnsopprykk.

En av fire forskere med innvandrerbakgrunn opplever diskriminering

En ny rapport viser at hver fjerde forsker med innvandrerbakgrunn opplever diskriminering og manglende inkludering. Hver tiende kvinne - uansett bakgrunn- rapporterer om seksuell trakassering.