Asheim mottar lovforslag om ledelse ved universitetene

Torsdag klokken 10 overleverer Universitets- og høgskolelovutvalget sitt forslag til regelverk for universiteter, høyskoler og studentvelferd. Ett av forslagene er at valgt rektor ikke lenger også kan være styreleder.

Universitets- og høyskoleutvalget har hatt i oppdrag å gå gjennom og vurdere regelverket som finnes i dag. De har blant annet sett på aktuelle tema som ledelse ved universiteter og høyskoler, opptak til høyere utdanning, kjønnspoeng, klagesensur og midlertidige stillinger.

Ett av forslagene har vært omstridt - Khrono skrev onsdag at et klart flertall i utvalget foreslår at de som i dag har valgt rektor også skal ha ekstern styreleder. Dette betyr i tilfelle at dagens ordning, der den valgte rektoren også er styreleder, ikke lenger vil være mulig.

Les mer om lovforslaget her.

Leder for utvalget, Helga Aune, presenterer hovedtrekkene i forslagene fra utvalget. Forskning- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim tar imot rapporten og holder et kort innlegg.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Regjeringen vil la noen studenter få vende tilbake

Universiteter, høyskoler og fagskoler åpner for noen studenter og ansatte, sa statasminister Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Nettbasert undervisning:

– Litt anarki i valg av digitale løsninger

Professor Rune Hjelsvold har sett på hvordan det egentlig går med den nettbaserte undervisningen på NTNU. – Underviserne bruker 28 ulike verktøy, det blir uoversiktlig, sier han.

Store forskjeller mellom fakulteter:

SU gir bokstavkarakterer til nesten alle studentene

NTNU har besluttet å endre 370 emner hvor det avlegges eksamen denne våren fra bokstavkarakter til enten bestått eller ikke bestått. Ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU) endrer de bare tre emner.

Medisinprofessor, overlege og dikter

Unni Syversen er professor i endokrinologi ved NTNU, overlege ved St. Olavs hospital - og skriver dikt om koronaepidemien.