Asheim mottar lovforslag om ledelse ved universitetene

Torsdag klokken 10 overleverer Universitets- og høgskolelovutvalget sitt forslag til regelverk for universiteter, høyskoler og studentvelferd. Ett av forslagene er at valgt rektor ikke lenger også kan være styreleder.

Universitets- og høyskoleutvalget har hatt i oppdrag å gå gjennom og vurdere regelverket som finnes i dag. De har blant annet sett på aktuelle tema som ledelse ved universiteter og høyskoler, opptak til høyere utdanning, kjønnspoeng, klagesensur og midlertidige stillinger.

Ett av forslagene har vært omstridt - Khrono skrev onsdag at et klart flertall i utvalget foreslår at de som i dag har valgt rektor også skal ha ekstern styreleder. Dette betyr i tilfelle at dagens ordning, der den valgte rektoren også er styreleder, ikke lenger vil være mulig.

Les mer om lovforslaget her.

Leder for utvalget, Helga Aune, presenterer hovedtrekkene i forslagene fra utvalget. Forskning- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim tar imot rapporten og holder et kort innlegg.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nord universitet:

15 ansatte kan bli sagt opp på lærerutdanninga

Levanger: - Det er tungt å gå og gruble på dette og det preger praten under lunsj. Alle er usikre på hva som skal skje, sier Ole Petter Vestheim  og Tore Kristian Aune.

NTNU best i landet i europeisk stipendordning  

Midlene fra Marie Sklodowska-Curie Individual Fellows er fordelt, og NTNU gjør det best av de norske universitetene.

NTNUs campussamling blir trolig ikke ferdig før i 2030

Målsetningen var at NTNUs samlede campus skulle stå klart i 2025. Prosjektdirektør Merete Kvidal tror alt er klart først i 2030. Byggestart er utsatt til 2024.

Nord universitet:

Her bidrar studentene med fengende musikk i lunsjen

Hver fredag møter ansatte, studenter og lokalbefolkning opp for å få med seg huskonserten på campus Levanger.