Regjeringen støtter nybygg av 1.448 nye studenthybler

Kunnskapsdepartementet gir tilskudd til bygging av 1.448 nye studenthybler over hele landet. Men fremdeles er det midler til ennå 2.000 nybygg.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) vil ha flere nye studenthybler.
Publisert Sist oppdatert

Kunnskapsdepartementet har satt av penger til å bygge hele 3.400 nye studenthybler i år. Departementet fikk imidlertid bare inn søknader om 1.448 nye boliger da fristen gikk ut, noe som medførte at alle som har søkt om fikk innvilget ønsket om støtte. Men fremdeles har departementet midler til nesten 2.000 flere studentboliger på budsjettet.

– Vi vil derfor vurdere å ha en ny utlysning til høsten, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Nesten halvparten av de søkte boligene skal bygges i Ås. Der skal det bygges 650 nye hybler i forkant av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet skal samles i 2020. I Tromsø og Gjøvik skal det bygges henholdsvis 250 og 228 nye hybler, mens det i Oslo er planlagt 162. Studiestedene Molde, Volda og Førde har fått støtte til et mindre antall.

– I denne runden har vi sagt nei til å støtte rehabilitering. I utgangspunktet skal studentsamskipnadene dekke vedlikehold selv med leieinntekter. Min førsteprioritet er å bygge flere studentboliger, sier Nybø.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.