Signerer ny samarbeidsavtale

20. november signerte NHO og NTNU en ny toårig samarbeidsavtale for å koble norske bedrifter tettere på akademia.

NTNU-rektor Anne Borg og NHO-direktør Ole Erik Almlid signerer en samarbeidsavtale.
Publisert

Mandag signerte NTNU-rektor Anne Borg og NHO-direktør Ole Erik Almlid en ny toårig samarbeidsavtale, etter at den forrige gikk ut i år

Ifølge Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er ambisjonen å få et godt samspill mellom bedrifter og NTNU. Avtalen skal bidra til å koble bedriftene tettere på akademia og sikre relevans både i forskning og utdanning. Det skriver NHO i en pressemelding.

- Norge tar del i et internasjonalt omstillingskappløp. Vi må bli mer produktive, bærekraftige, løse klimautfordringer, sikre god kompetanse og inkludere flere. Dette krever kompetanse og kunnskap, sier administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, i pressemeldingen.

Skal være relevant for næringslivet

Avtalen skal engasjere flere bedrifter inn i forskningsprosjekter og få flere studenter inn i næringslivet både under og etter studiene gjennom fellesprosjekter, studentoppgaver og praksisperioder.

Kunstig intelligens med vekt på livslang læring og arbeidslivsrelevans er et av samarbeidsområdene i avtalen.

Samarbeidet skal bidra til å koble større deler av næringslivet på den kunnskapen som utvikles ved NTNU. Samtidig skal det sørge for at den kunnskapen som utvikles er relevant for næringslivets behov.

- NTNU opplever økende etterspørsel fra næringslivet etter kompetent personell, ny kunnskap og nye teknologier, inkludert innenfor digitalisering og anvendelse av kunstig intelligens. NHO med sine mange medlemsbedrifter er en viktig næringslivsaktør, og vi ved NTNU er veldig fornøyd med å ha NHO som samarbeidspartner, sier Borg i pressemeldingen.

Følg UA på Facebook og Instagram.