Ekstra strømstøtte til studentene

Studenter med strømutgifter kan søke om 1500 kroner ekstra i strømstipend, uansett hvor høye utgiftene er.

Nå har kulda satt inn, da kan studentene søke om ekstra strømstøtte.
Nå har kulda satt inn, da kan studentene søke om ekstra strømstøtte.
Publisert

Nå kan studenter og voksne elever i videregående opplæring, søke Lånekassen om strømstipend på 1500 kroner.

- Jeg er glad for at vi også har fått på plass en støtte til studentene denne hausten. Den nye økonomiske virkeligheten som det siste året har truffet hele samfunnet, har også rammet studentene hardt. Høye strømpriser merkes godt på lommeboken. Derfor har vi i to omganger gitt ekstra strømstøtte til studentene, for å hjelpe de over kneiken her og nå, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe i en pressemelding.

Samlet betyr dette at studentene har fått tilbud om 4500 kroner i strømstøtte i 2022. Det ble betalt ut 368 millioner kroner våren 2022 og det har blitt satt av nye 210 millioner nå. Stipendet på 1500 kroner kommer på toppen av den ordinære strømstøtten alle norske husholdninger får. Strømstipendet er for studenter som ikke bor hjemme, og som betaler for strøm utenom husleien. Strømutgiftene må være for høsten 2022 og kunne dokumenteres. Alle som oppfyller disse kriteriene, får strømstøtte uavhengig av hvor mye de betaler i strømutgifter.

Lånekassen sender e-post til studentene når det er åpnet for å søke om strømstipendet, og studentene kan søke så fort de har fått e-posten.

- Rundt 230 000 studenter vil i løpet av de nærmeste dagene få e-post med tilbud om å søke om strømstipendet. Da kan de logge seg inn på lanekassen.no og søke. De må bevitne at de har strømutgifter som ikke er inkludert i husleien, og at de kan dokumentere dette til Lånekassen i ettertid. Stipendet blir utbetalt kort tid etter at studentene har signert avtalen, sier kommunikasjonsdirektør i Lånekassen, Anette Bjerke.

Til neste år skal studiestøtten øke med 5400 kroner. Regjeringen kalte det et solid løft, mens Norsk studentorganisasjon sa det var en seier med bismak og skuffende.