Kunngjøringen av Studentenes fredspris skjer uten publikum

På grunn av smittesituasjonen vil det ikke være publikum til stede på torsdagens fredspriskunngjøring.
Det blir ikke noe publikum til stede under kunngjøringen i Storsalen torsdag. Bildet er tatt i bedre tider, under en DeLillos-konsert i 2016, da store folkemengder trygt kunne samles. 
        
            (Foto: Stein Mortensholm/NTNU)

Det blir ikke noe publikum til stede under kunngjøringen i Storsalen torsdag. Bildet er tatt i bedre tider, under en DeLillos-konsert i 2016, da store folkemengder trygt kunne samles.  Foto: Stein Mortensholm/NTNU

Planen var egentlig å kunngjøre vinneren av Studentenes fredspris med publikum tilstede i Storsalen på Studentersamfundet torsdag ettermiddag. Slik blir det ikke.

Det forteller Thomas Gjedebo, leder for Sekretariatet for Studentenes fredspris, i en mail.

Gjedebo sitter også i Isfit-styret. De siste dagene er det blitt identifisert koronasmitte blant flere av de frivillige i Isfit.

Les også: Fem nye smittetilfeller ved NTNU.

Uten publikum

Gjedebo skriver i mailen at på grunn av den nåværende smittesituasjonen i Trondheim har sekretariatet valgt å ikke ha publikum tilstede ved kunngjøringen i Storsalen på Studentersamfundet.

- Programmet vil gjennomføres som planlagt og streames på Samfundets kanaler. Begrunnelsen for denne endringen er en helhetlig vurdering som inkluderer smittevern, men også vår interne evne til å tilpasse oss på kort varsel med våre samarbeidspartnere. Vi jobber nå med å nå ut til påmeldte og inviterte for å informere om endringen, forteller Gjedebo.

Selve prisutdelingen skal etter planen skje under Isfit-festivalen i februar 2021.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Har fått flere negative resultater

Isfit-president Mathilde Enkerud forteller til Universitetsavisa at de nå jobber med kommunen og NTNU for å forsøke å forhindre videre smitte blant deres frivillige, og passe på å holde alle informert.

Les også: Fem nye smittetilfeller ved NTNU.

– Vi jobber nå med å fortløpende holde våre frivillige oppdaterte på situasjonen, og å sørge for at alle blir tatt vare på. Vi har blant annet en egen HR-gjeng som har sendt ut beskjed med tilbud om telefonsamtaler eller videosamtaler om noen skal ha behov for en prat, sier Enkerud.

Hun forteller at de i samråd med NTNU og Trondheim kommune valgte å stenge Isfit-kontoret på campus Gløshaugen, og be alle frivillige teste seg. De bekreftede smittetilfellene skal ikke være tilknyttet et arrangement i regi av Isfit, og heller ikke tilknyttet aktivitet på Isfit-kontoret.

– Vi har allerede mottatt beskjeder om flere negative resultater på smittetestene. Vi vil ha en bedre oversikt senere denne uka.

Oppfordrer til forsiktighet

- Hvor mange frivillige er i karantene?

– Alle som har vært i nærheten av smittede eller antatt smittede, og de med symptomer har blitt bedt om å gå i karantene. Hvor mange det er snakk om burde heller kommunen svare på.

- Hvordan påvirker dette driften deres videre nå de neste ukene?

– Vårt fokus er å få oversikt over situasjonen. Så håper vi å få gjenopptatt normal drift når vi er sikre på at det er forsvarlig.

Enkerud har en klar oppfordring til alle frivillige ved Isfit-festivalen.

– Vi oppfordrer alle frivillige å være ekstra forsiktige i tiden framover, og å ta vare på hverandre.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Oppfordrer til hjemmeeksamen

NTNU har oppfordret alle fagmiljøene til å endre eksamensform til hjemmeeksamen der det er mulig.

Thomassen klager NTNU inn for Sivilombudsmannen

Professor Øyvind Thomassen klager NTNU inn for Sivilombudsmannen for behandlingen han ble utsatt for i forbindelse med IHS-striden.

Mener forholdet mellom NTNU og Sintef gnisser

NTNU og Sintef konkurrerer om de samme oppdragene, prosjektene og forskningsmidlene, advarer direktør Magnus Langseth i SFI Casa ved NTNU.

NTNU vs Eikrem:

NTNU engasjerte to advokatbyråer

NTNU har benyttet seg av to ulike advokatbyråer i forbindelse med prosessen mot Øyvind Eikrem.