Tappet linjeforening for 1,2 mill.

En linjeforening ved NTNU er rammet av underslag. Til sammen 1,2 millioner kroner forsvant. Da var det ikke mer penger igjen.

Linjeforeningen ble tappet for store summer, og måtte ta opp lån fra Samskipnaden for å betale utestående regninger.
Linjeforeningen ble tappet for store summer, og måtte ta opp lån fra Samskipnaden for å betale utestående regninger.
Publisert Sist oppdatert

Det er E24 som skriver dette.

- Underslaget har fått store konsekvenser for foreningen. Alt av oppsparte midler er borte. I tillegg hopet ubetalte regninger seg opp, forteller dagens økonomisjef i studentforeningen til E24.

De ubetalte regningene beløp seg til rundt 800 000 kroner. Flere av dem hadde gått til inkasso, og foreningen måtte ta opp et lån hos Studentsamskipnaden for å kunne betale disse. Det rentefrie lånet skal nedbetales i løpet av ti år.

Mannen, som er i 30-årene, var først økonomiansvarlig i styret og deretter styreleder i en av de såkalte linjeforeningene ved NTNU. Han ble anmeldt i mai 2019, men ble avhørt av politiet først nylig.

Som økonomiansvarlig og senere styreleder var mannen den eneste med tilgang til kontoen. Slik skulle det egentlig ikke være. En ny økonomiansvarlig skulle hatt tilgang. Men to ganger skal dette ha blitt trenert.

- Til slutt fikk vi tilgang til kontoen via personen som opprettet kontoen i utgangspunktet. Da oppdaget vi også alle utbetalingene, opplyser dagens økonomisjef.

Mannen bekrefter overfor E24 at han erkjenner straffeskyld, og ønsker å gjøre opp for seg. Ifølge E24 kommer saken trolig opp som tilståelsesdom.

Powered by Labrador CMS