Gjenvalgt som styreleder av Universitets- og høgskolerådet

Onsdag 24. mai ble Sunniva Whittaker gjenvalgt til styreleder for Universitets- og høgskolerådet (UHR).

Sunniva Whittaker fortsetter som UHR-leder.
Sunniva Whittaker fortsetter som UHR-leder.
Publisert Sist oppdatert


Det skjedde under UHRs representantskapsmøte i Kristiansand. Whittaker har vært styreleder for UHR siden 2021. Hun er rektor ved Universitetet i Agder og er gjenvalgt for en ny periode på to år.

«UHR er inne i et godt driv. Vi jobber med mange store utfordringer for hele universitets- og høyskolesektoren. Jeg ser frem til å jobbe videre med styret og er sikker på at det vil komme nye viktige saker å ta tak i de neste årene»,sier Sunniva Whittaker.

Rektor Svein Stølen fra Universitetet i Oslo er gjenvalgt som nestleder. Hele valgkomiteens innstilling ble valgt ved akklamasjon.

Styret skal bestå av seks representanter fra universiteter og store høyskoler, tre representanter fra vitenskapelige høyskoler og små høyskoler, samt leder og nestleder i Norsk studentorganisasjon

Whittaker ble valgt som UHR-leder etter benkeforslag i 2021. Da var NTNU-rektor Anne Borg innstilt som ny leder, men Borg trakk seg etter at Whittaker ble lansert som kandidat av rektorkollega Petter Aasen.

UHR representerer alle norske universiteter og akkrediterte høyskoler som samlet har over 40.000 ansatte og 298.000 studenter.