UA erfarer: Jan Gulliksen er med til andre runde med rektorintervjuer

Jan Gulliksen er trolig den fjerde rektorkandidaten som går videre til andre intervjurunde. Gulliksen er norsk statsborger og er professor ved KTH.

- Jeg savner det litt raskere tempoet man får i ledelse, sa Jan Gulliksen til UA i mars.
Publisert

Universitetsavisa har tidligere skrevet at fire kandidater er med til andre intervjurunde i ansettelsesprosessen av ny rektor ved NTNU. Tre av dem er de som kommer fra stillinger ved NTNU: Tor Grande, p.t. konstituert rektor, samt dekanene Monica Rolfsen og Øyvind Weiby Gregersen. Hvem den fjerde er, har ikke vært klart.

De to aktuelle har vært en dansk søker som i første omgang fikk innvilget ønsket om å være unntatt offentlighet, og Jan Gulliksen, professor ved Kungliga Tekniska Högskolan, KTH. Gulliktsen er norsk statsborger, og kommer opprinnelig fra Sunnhordaland.

Til Trondheim

For noen dager siden ble det klart at dansken har trukket sin søknad. Det ble spekulert i om han gjorde det fordi UA og Khrono begjærte innsyn i hans identitet, og fikk kravet innvilget av Felles klagenemnd.

UA erfarer imidlertid at Gulliksen er ventet til Trondheim i midten av neste uke. Det er klart at annengangs intervjuene foregår fysisk ved NTNU på samme tid.

UA har vært i kontakt med Gulliksen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Fra Stord

Gulliksen er født i Sverige og har tilbrakt hele sin akademiske karriere der. Nå søker han seg til hjemlandet og rektorjobben ved NTNU. Han er professor ved KTH, i fagfeltet menneske-maskin-interaksjon.

Følg UA på Facebook og Instagram.

- Foreldrene mine kom hit på 1960-tallet fra Stord. Jeg har tilbrakt nesten hele livet i Sverige, men jeg har ikke statsborgerskap her, det har jeg bare i Norge. Så jeg har alltid hatt en drøm om å komme «tilbake» til Norge, fortalte han til UAs reporter i et intervju da søknaden hans ble kjent.

At han søker toppjobben ved NTNU, begrunnet han slik i intervjuet:

- Jeg har gått tilbake til å være professor nå, men jeg kjenner også at jeg savner det litt raskere tempoet man får i ledelse.

Les hele intervjuet med Jan Gulliksen her: