Ytring:

Studentorganisasjonen bør ikke være en politisk slagmark

«NSO risikerer å miste legitimitet både blant studentene og folk flest hvis de fronter allmennpolitiske standpunkt mange av dem er uenige i» skriver stortingsrepresentant og leder for forsknings- og utdanningskomitéen på Stortinget, Roy Steffensen, i denne ytringen.
Fremskrittspartiets Roy Steffensen er leder for utdannings- og forskningskomiteen i Stortinget. 
        
            (Foto: Stortinget)

Fremskrittspartiets Roy Steffensen er leder for utdannings- og forskningskomiteen i Stortinget.  Foto: Stortinget

Jeg merker meg at det faller redaktør Oksholen tungt for brystet at jeg kritiserer Norsk Studentorganisasjon og deres engasjement mot oljeindustrien.

Her må man skille snørr og barter. Som politiker heier jeg frem alle former for politisk engasjement både hos studenter, forskere og andre akademikere. Men det finnes ulike arenaer. Man sparker ikke fotball på en håndballbane.

Tillitsvalgte i Norsk Studentorganisasjon må gjerne stå på barrikadene mot Norges mest verdiskapende næring, oljeindustrien. Men da bør de velge å gjøre det i politiske partier, eller som medlemmer av andre organisasjoner, ikke som representanter for alle Norges studenter.

At jeg har en klar holdning om dette er ikke en «type silo-tenkning», slik Oksholen hevder. Jeg reagerer fordi Norsk studentorganisasjon er en nasjonal interesseorganisasjon for 30 ulike studentdemokratier ved norske universiteter og høyskoler. De representerer rundt 230 000 studenter. Blant studentene er det et stort mangfold av politiske meninger. Da er det etter mitt syn uheldig at NSO nå fremstår som en politisk bevegelse.

Hva med dem som studerer for å bli petroleumsingeniører eller som tar Petroleumsteknologi på en fagskole? Skal ikke NSO representere dem, eller skal de bli motarbeidet av sin egen interesseorganisasjon?

For snaue to uker siden ble det forøvrig presentert en undersøkelse som viser at omlag 75 % av Norges befolkning mener at å fase ut oljenæringen vil være dårlig klimapolitikk.

NSO risikerer å miste legitimitet både blant studentene og folk flest hvis de fronter allmennpolitiske standpunkt mange av dem er uenige i. Det er uheldig for både NSO, studentene de representerer og studentsakene de vanligvis engasjerer seg i.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Les flere ytringer her.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Sykehus kan bli tvunget til å gi stipendiater fast jobb

Forskerforbundet og Tekna har sagt opp avtalen som gjør at helseforetakene kan ansette stipendiater og postdoktorer midlertidig.

Norske studenter er godt fornøyd med studiene sine

Norske studenter er stort sett fornøyd med studiehverdagen. Det er likevel stor variasjon i hvor mye tid heltidsstudenter bruker på studiet

Ytring:

Universitetene må forvalte egne bygg for å sikre god forskning og utdanning

Universitetene må forvalte egne bygg for å sikre god forskning og utdanning. Hvis ikke risikerer vi å svekke Norge som kunnskapsnasjon.

Studiebarometeret:

NTNU er dårlige til å informere studentene om trakasseringsvarsling

Bare én av fem NTNU-studenter har fått informasjon om varslingssystemer for trakassering. Åste Hagerup, leder for Studenttinget, mener NTNU må ta grep og ikke bare vente på at «Metoo-knappen» skal komme.