Adobe-pakken: Ble du møtt med denne meldingen i dag?

Det betyr ikke at du trenger å foreta deg noe.

Publisert Sist oppdatert

I dag har NTNU-ansatte som har forsøkt å bruke adobe-pakken (Adobe Creative Cloud) fått beskjed om at lisensen utløper om syv dager.

Dette skyldes at NTNUs gamle Adobe-lisens utløper i mai.

«Det er bestilt ny lisens på Adobe Creative Cloud og vi forventer å ha denne på plass før den gamle utløper.» Det skriver IT-avdelingen på Innsida.

Dermed trenger ikke de som bruker adobe-pakken å gjøre noe for å fortsette å bruke programmene.

Har ikke klart å slå av varsel

I april vurderte NTNU om de skulle ta i bruk andre løsninger enn adobe-pakken på grunn store kostnadsøkninger.

Nå forteller Jan Eirik Eggan, som er seksjonsleder for IT-strategi og -styring, at de har funnet en løsning som gjør at de fortsetter med Adobe-avtalen.

- Vi ga beskjed til leverandør om at vi var klare til å signere forrige uke. Men det har tatt noe lengre tid fra leverandør sin side, å komme tilbake med den formelle avtalen. I mellomtiden har de ikke klart å slå av varsel om at lisensen går ut. Vi jobber med saken og vil også informere på innsida om litt, forteller han på mail til UA.

Mange tilbakemeldinger

Eggan forteller at de har fått mange tilbakemeldinger om lisensen de siste ukene. Når meldingen om utløp av lisensen kom i dag har pågangen vært særlig stor.

De fleste tilbakemeldingene går på at folk er bekymret for at tjenesten kan bli borte.

- Spesielt fra de fakultetene hvor Adobe produktene er endel av undervisning og hvor studentene bruker produktene til eksamen, sier han.

Følg UA på Facebook og Instagram.