Roar Tobro overtar for Munkeby

Seniorrådgiveren blir konstituert organisasjonsdirektør fra 1. august og fram til ny administrasjonsdirektør er tilsatt.

Roar Tobro var tidligere høgskoledirektør ved Høgskolen i Ålesund.
Roar Tobro var tidligere høgskoledirektør ved Høgskolen i Ålesund.
Publisert Sist oppdatert

Ida Munkeby har tidligere gitt beskjed om at hun ønsker å fratre stillinga fra 1. august.

Roar Tobro har en mangslungen karriere bak seg. I dag er han seniorrådgiver tilknyttet staben til økonomi- og eiendomsdirektøren ved NTNU i Trondheim. Før det har han vært avdelingsleder for Avdeling for virksomhetsstyring.

I perioden 2013 til 2015 var han høgskoledirektør ved Høgskolen i Ålesund. Da de fusjonerte med NTNU i 2016, ble han direktør samme sted.

Tobro kan skilte med flere direktørtitler. Før han kom til Høgskolen i Ålesund var han direktør hos Møreforskning, direktør hos Innovasjon Norge og divisjonsdirektør/kredittdirektør i Statens nærings- og distriktsutviklingsfond.

I dag er han også styremedlem ved Høgskolen i Volda.

NTNU forbereder nå tilsettinga av en ny direktør som skal erstatte funksjonene til økonomi- og eiendomsdirektøren og organisasjonsstillingen. Styret vil få utkast til utlysningstekst på styremøtet 5. mai. Planen er å lyse ut stillinga før sommeren og tilsette direktør i oktober. I praksis innebærer dette at ny direktør er på plass ved årsskiftet, heter det i meldinga på Innsida.

LES OGSÅ: Ansattrepresentantene er positive til ny megastilling

LES OGSå: Må trives med en tilværelse i skyggen

Økonomi- og eiendomsdirektør Frank Arntsen fortsetter i stillinga fram til ny direktør overtar.

Stillinga har blitt hetende administrasjonsdirektør, men rektor Borg har antydet at det kan bli et annet navn.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.