Ekstraordinært styremøte førstkommende fredag 

Styreleder Remi Eriksen bekrefter overfor UA at det annonserte ekstraordinære styremøtet avholdes digitalt fredag 15. desember.

NTNU-styret sammenkalles på kort varsel etter initiativ fra ansatterepresentantene.
Publisert Sist oppdatert

En og en halv time er satt av til møtet som i sin helhet vil handle om rektor Anne Borgs håndtering av kontroversen omkring NTNU-forskerne Jonas Nøland og Martin Hjelmeland.

Stryeleder Eriksen skriver i en epost til UA at «et ekstraordinært styremøte ved NTNU holdes førstkommende fredag kl 0900-1030 og møtet blir digitalt. Agenda og saksdokumenter kommer senere denne uken.»

UA har foreløpig ikke fått bekreftet hvor vidt møtet er åpent for presse.

Fakta

Dette er saken

Det har stormet rundt rektor ved NTNU, Anne Borg, etter at hun offentlig refset de to NTNU-forskerne Jonas Kristiansen Nøland og Martin Nødland Hjelmeland. 

NTNU-forskerne hadde i et DN-intervju kalt en rapport utarbeidet av Rystad energy for NHO for et «bestillingsverk» og «partsinnlegg og påvirkning kjøpt og betalt».

Tirsdag gikk NTNU-rektor Anne Borg ut mot de to NTNU-forskernes språkbruk og tone i et leserinnlegg i DN, hvor hun tok hun sterk avstand fra karakteristikker brukt av de to forskerne.

Dette har blitt sterkt kritisert, blant annet av Anine Kierulf, som ledet ekspertgruppen for akademisk ytringsfrihet. Hun mener rektor utviste dårlig forståelse for hva et universitet er.

Borg beklaget sitt innlegg i Universitetsavisa torsdag kveld, men samtidig avslørte Universitetsavisa også at en direktør i Norsk industri fikk innlegget til gjennomlesning før det gikk i DN. Norsk industri er del av NHO, og direktøren hadde i privat kommunikasjon krevd at NTNUs ledelse kom på banen.

Fredag ettermiddag kunne UA melde at det kalles inn til ekstraordinært styremøte om saken.

Følg UA på Facebook og Instagram.