Studiet i drama og teater mister én stilling

Fakultetsstyret for Humanistisk fakultet ved NTNU har vedtatt å kutte én stilling i studiet i drama og teater.
Dekan Anne Kristine Børresen bekrefter at Drama og teater mister én stilling, som et ledd i innsparinger.  
    
      (Foto: Mari Rian Hanger)

Dekan Anne Kristine Børresen bekrefter at Drama og teater mister én stilling, som et ledd i innsparinger.   Foto: Mari Rian Hanger

Fakultetsstyret behandlet strategisk personalplan 28. februar.

– De vedtok det fremlagte forslaget, der vi foreslo at Drama og teater skal ned en stilling og at Kunsthistorie skal kutte en 50%-stilling. Det er som sagt ingen krise på HF og HF har god økonomikontroll, sier dekan Anne Kristine Børresen til UA.

UA har tidligere skrevet at studiet kan bli rammet av sparing.

– Bedre enn fryktet

Drama og teater-studiet tilhører Institutt for kunst- og medievitenskap.

– Det er selvsagt aldri ønskelig for et institutt å måtte redusere antall stillinger, men denne gangen hadde vi ikke noe valg og nedskjæringen er foretatt i god dialog med fagmiljøene, sier instituttleder Jon Raundalen.

En bekreftelse

Han sier det er riktig at vedtaket innebærer en stilling mindre på Drama og teater.

– Men på den annen side innebærer vedtaket også at de neste tre avgangene vi har på dette faget vil bli erstattet. Dette er en etterlengtet bekreftelse på at Norges sterkeste studietilbud og forskningsmiljø innen Drama og teater fortsatt vil være ved NTNU, sier han.

Raundalen tilføyer at instituttet ser frem til prosessen med å rekruttere dyktige folk til disse stillingene, som har ansettelse fra høsten 2021.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

For få kvinner stilte som kandidater til styrevalget

Fristen for studenter til å melde sitt kandidatur til NTNU-styret er forlenget. Årsak: Det har ikke meldt seg nok kvinnelige kandidater.

Koronamedisin kan være klar i sommer

Forskningssjefen som leder den globale koronastudien, har tro på at effektive legemidler mot koronaviruset kan være på plass til sommeren.

– Jeg må endre masteroppgaven min helt

Koronaviruset gjør at masterstudentene ved NTNU må nøye seg med datainnsamling fra hjemmekontor. For Sara Thoreby og resten av studentene ved sosialantropologi er det lettere sagt enn gjort.