Mener FHI er uklare om vaksinering av studenter

Trondheim kommune løfter i dag spørsmålet om hvem som har ansvar for vaksinering av studentene opp på nasjonalt nivå. – FHI er noe uklare her, sier vaksinesjef i Trondheim kommune, Helge Garåsen.

Mange av studentene ved NTNU skal snart vaksineres. Nå er spørsmålet hvem som har ansvar for å utføre vaksinasjonen. Arkivbilde.
Mange av studentene ved NTNU skal snart vaksineres. Nå er spørsmålet hvem som har ansvar for å utføre vaksinasjonen. Arkivbilde.
Publisert Sist oppdatert

Unge mellom 18 og 24 år er nå skjøvet fram i vaksinekøen. Mange i denne aldersgruppen er studenter.

I går sa kommunedirektør Morten Wolden at alle skal vaksineres i den kommunen en er folkeregistrert i. Dette kom fram under møtet i Formannskapet i Trondheim kommune. Han påpekte at det dermed kan bli mye fram og tilbake for studenter, og at man nå ser på hvordan man kan løse dette.

Uenighet om ansvaret

I etterkant sa imidlertid overlege i Folkehelseinstituttet (FHI), Preben Aavitsland, til Khrono at hovedregelen er at kommunene har ansvar for å tilby vaksinasjon til de som oppholder seg i kommunen.

Men - han sa også at det er greit om studentene vaksinerer seg når de er hjemme i sommer, siden vaksinene fordeles etter folkeregistrert innbyggertall.

Etterlyser klart svar

Nå vil Trondheim kommune ha klart svar fra nasjonalt nivå.

– Vi løfter dette opp på nasjonalt nivå i møte i dag da FHI er noe uklare her. Vi tok også opp dette i møte med FHI sist fredag, sier vaksinesjef i Trondheim, Helge Garåsen, på SMS til Universitetsavisa.

Han sier at Trondheim kommune kan gi klare svar på hvordan vaksineringen av studenter kan foregå, når de får et klart svar fra nasjonalt nivå.

Morten Wolden sa under formannskapsmøtet at Trondheim også er i dialog med andre store byer om hvordan man skal håndtere vaksineringen av studenter.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS