Unntak fra énmeteren ved undervisning

Regjeringen vil ha studentene raskest tilbake på campus. Regelen om minimum én meterts avstand kan fravikes i undervisningen.

God stemning. Det skal bli mulig å sitte tettere sammen i auditoriene resten av semesteret.
Publisert Sist oppdatert

.Dette kom fram på regjeringens pressekonferanse tirsdag kveld.

– For studentene betyr det at vi nå forventer at universiteter, høyskoler og fagskoler skal legge opp til mest mulig fysisk undervisning, så raskt som mulig. Det er ikke lenger antallsbegrensninger og det er unntak fra énmetersanbefalingen i undervisningen. Jeg er veldig glad for at vi kan få studentene tilbake til en mer vanlig hverdag på lærestedene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe i en pressemelding.

Det blir heller ikke lenger krav om å legge til rette for hjemmekontor. Arbeidsgivere bes selv om å vurdere hvor mye hjemmekontor som er riktig for deres arbeidsplass. Her må bedriftene også tenke på hvordan de kan unngå at alle blir syke samtidig.

Hjemmekontor: Åpent for selvvalg

På spørsmål om hvilke grupper som fortsatt bør benytte seg av hjemmekontor, svarte FHI-direktør Camilla Stoltenberg at det er arbeidsgivers ansvar å vurdere dette fremover.

Hun presiserer at hensyn til nyansatte bør være ett av mange hensyn.

– Samtidig har vi sett at mange ønsker å bruke hjemmekontor, og det er det nå åpent for å velge i større grad.

Kravet om hjemmekontor er borte, supplerte helseminister Ingvild Kjerkol (Ap), men anbefalingen er at arbeidsgiver må vurdere hva som er hensiktsmessig i en tid med mye sykefravær