Vedtak i formannskapet tilltater campus-åpning

To uker etter Trondheim kommune vedtok strenge tiltak som påbud av hjemmekontor og stenging av høyere utdanning oppheves de.

Illustrasjonsfoto: Opphold i gangene var blant det som ikke var tillat under reglene NTNU innførte etter Trondheim kommunes lokale forskrift.
Publisert Sist oppdatert

Saken er oppdatert med melding fra Innsida

31. mai behandlet formannskapet forskriften som førte til den siste runden av nedstengning i Trondheim. Dette medførte at man innførte høyt tiltaksnivå fra den nasjonale koronaforskriften. Det innebar blant annet forbud mot arrangementer, påbud om hjemmekontor og stenging universiteter, høyskoler og fagskoler. Dette er fjernet fra den forskriften som i dag ble vedtatt.

Les også: Nå begrenser NTNU adgang til sine campus i Trondheim.

I tillegg til en rekke andre lettelser er dette del av en større plan om gjenåpning av Trondheim, der man etter hvert ønsker å legge seg på den nasjonale linjen.

Ettersom forskriften innebar at bibliotek og lesesal kunne holde åpent og få nå har undervisning var det ikke en forskrift som begrenset betydelig for studentene.

Når det gjelder hjemmekontor går kommunen over til «Det anbefales at arbeidsgivere legger til rette for at de ansatte jobber hjemmefra så langt det er praktisk mulig og hensiktsmessig ut fra arbeidets art.»

Den nye forskriften åpner også for større arrangement.

Forskriften gjelder fra kl.18 tirsdag kveld.

Åpner campus

NTNU bekrefter på Innsida tirsdag kveld at campus gjenåpnes fra onsdag av. Anbefalingen er fremdeles at ansatte jobber hjemmefra, så langt det er mulig og hensiktsmessig. Fullvaksinerte slipper restriksjoner og kan oppholde seg på campus som normalt en uke etter siste dose. Unntak gjelder for noen grupper:

  • Ansatte med forsknings- og undervisningsoppgaver som krever at man er på campus
  • Ansatte som jobber i verksteder, laboratorier, renhold og bygningsdrift
  • Ansatte som av arbeidsmiljømessige årsaker har vansker med å jobbe hjemmefra

All tilstedeværelse på campus skal avklares med nærmeste leder.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.