SFI Casa:

Får toppkarakterer, men må jobbe med kjønnsbalansen

Forskningsrådet har gjennomført midtveisevaluering av senteret for forskningsdrevet innovasjon ved NTNU. Konklusjonen er grønt lys for de tre siste årene.
Direktør Magnus Langseth i SFI CASA vil gjerne rekruttere flere kvinner. 
        
            (Foto: Lena Knutli)

Direktør Magnus Langseth i SFI CASA vil gjerne rekruttere flere kvinner.  Foto: Lena Knutli

- Vi har jobbet mye for å trekke til oss flere kvinner, og det skal vi fortsette med. Utfordringen er at det rett og slett ikke er så mange å rekruttere, og vi kan ikke trylle dem frem heller, sier direktør Magnus Langseth for SFI Casa i en pressemelding.

Senteret for forskningsdrevet innovasjon forsker på hvordan materialer og konstruksjoner oppfører seg ved ekstreme belastninger. I Forskningsrådets midtveisevaluering får senteret gode skussmål på de fleste områdene.

LES OGSÅ: Når uhellet er ute, vil SFI Casa sin forskning redde liv

Senteret oppsummerer selv rapporten med at «kvaliteten på forskningen er høy, forskningsgruppen nyter stor faglig respekt, og er godt synlig både nasjonalt og internasjonalt» i pressemeldingen.

SFIet ved NTNU er et av 17 som fikk statusen etter tredje utlysningsrunde i 2015.

- Vi legger ned betydelige ressurser i senteret og prøver å følge de retningslinjene Forskningsrådet har trukket opp. Evalueringen viser tydelig at vi har lykkes med dette, sier direktøren.

SFI Casa er en av sju slike sentre i regi av NTNU.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Les også ytringen «Kunsten å koble kunnskap og kommers»

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Dette synes et knippe forelesere om den nye timeplanen ved NTNU

Flere forelesere uttrykker at de er glade for å få undervise på campus igjen til høsten. Men det er en dårlig idé å øke andelen kveldsundervisning, mener universitetslektor Ronny Kjelsberg.

NTNU vil kvitte seg med Kongsvoll vokterbolig

Mange ansatte og studenter har feriert eller brukt vokterboligen i faglig sammenheng. Nå vil NTNU avhende eiendommen.

- Vi må slutte å kjefte på hverandre

- Det er urettferdig å snakke om «studentene» som om alle norske studenter har sittet i Frognerparken, sier Henrik Asheim.

Flere institusjoner avlyser fadderarrangementer

Linjeforening ved NTNU kjører digital fadderuke ut denne uken etter mistanke om smitte. Fadderuken i ved Universitetet i Bergen (UiB) velger å droppe fadderarrangement på kveldstid.