SFI Casa:

Får toppkarakterer, men må jobbe med kjønnsbalansen

Forskningsrådet har gjennomført midtveisevaluering av senteret for forskningsdrevet innovasjon ved NTNU. Konklusjonen er grønt lys for de tre siste årene.
Direktør Magnus Langseth i SFI CASA vil gjerne rekruttere flere kvinner. 
        
            (Foto: Lena Knutli)

Direktør Magnus Langseth i SFI CASA vil gjerne rekruttere flere kvinner.  Foto: Lena Knutli

- Vi har jobbet mye for å trekke til oss flere kvinner, og det skal vi fortsette med. Utfordringen er at det rett og slett ikke er så mange å rekruttere, og vi kan ikke trylle dem frem heller, sier direktør Magnus Langseth for SFI Casa i en pressemelding.

Senteret for forskningsdrevet innovasjon forsker på hvordan materialer og konstruksjoner oppfører seg ved ekstreme belastninger. I Forskningsrådets midtveisevaluering får senteret gode skussmål på de fleste områdene.

LES OGSÅ: Når uhellet er ute, vil SFI Casa sin forskning redde liv

Senteret oppsummerer selv rapporten med at «kvaliteten på forskningen er høy, forskningsgruppen nyter stor faglig respekt, og er godt synlig både nasjonalt og internasjonalt» i pressemeldingen.

SFIet ved NTNU er et av 17 som fikk statusen etter tredje utlysningsrunde i 2015.

- Vi legger ned betydelige ressurser i senteret og prøver å følge de retningslinjene Forskningsrådet har trukket opp. Evalueringen viser tydelig at vi har lykkes med dette, sier direktøren.

SFI Casa er en av sju slike sentre i regi av NTNU.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Les også ytringen «Kunsten å koble kunnskap og kommers»

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.

Da Iselin Nybøs etterfølger sang ut

Henrik Asheim overtar Iselin Nybøs statsrådpost. For tre år siden vikarierte Asheim som kunnskapsminister. Da sang han ut mot en NTNU-forsker.