240 millioner kroner skal deles ut til unge forskere: - Glad utlysningen kommer raskt

1. februar kan unge forskere begynne å søke på FRIPRO-midlene som ble sikret med regjeringens tildeling.

Mari Sundli Tveit er glad for at man raskt får utlyst nye midler til unge forskere.
Mari Sundli Tveit er glad for at man raskt får utlyst nye midler til unge forskere.
Publisert Sist oppdatert

25. november ble det klart at Forskningsrådet får 1,64 milliarder kroner gjennom nysalderingen av statsbudsjettet. Dette betyr blant annet de kan dele ut midler til forskerprosjekt for unge talenter innenfor banebrytende forskning (FRIPRO). Forskningsrådet skriver på sine nettsider at man kan søke fra 1. februar og at søknadsfristen blir 15. mars 2023.

Støtten skal gi unge forskertalenter under 40 år innenfor alle fag og tematiske områder mulighet til å forfølge egne ideer og å lede et forskningsprosjekt. Utlysningen er rettet mot forskere på et tidlig stadium i karrieren, 2–7 år etter disputas, som har vist potensial til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.

Det er totalt 240 millioner kroner totalt i utlysningen.

- Jeg er veldig glad for at denne utlysningen blir lagt ut raskt. Det er viktig at vi får tildelt prosjekter til Forskerprosjekt for unge talenter i 2023, slik at vi legger til rette for at de beste talentene kan fortsette sin forskerkarriere, sier administrerende direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit i en pressemelding.

Det var fredag 25. november det ble klart at Regjeringen ville dele ut de 1,64 milliardene for å sikre at det blir utdelinger av FRIPRO-midler.

- Med dette setter regjeringen punktum etter rotet fra forrige regjering og sikrer norske forskningsmiljøer langsiktighet og forutsigbarhet, sa statsminister Jonas Gahr Støre.