Alle NTNU-studenter, også utvekslingsstudenter, vil få vaksine på sitt studiested

Skjer antakeligvis fra september.

I nær framtid skal mange studenter likevel besøke Sluppen. Denne gangen for å ta vaksine, heller enn eksamen.
Publisert

I en epost til studentene søndag kveld signert rektor ved NTNU, Anne Borg, gjøres det rede for hvordan vaksineringen av studentene vil foregå. Universitetsavisa har tidligere omtalt at det har vært forvirring om studentene skulle vaksinereres på hjemstedet eller på studiestedet. Nå vil alle studentene få sin andre dose på studiestedet.

I Trondheim vil kommunen fra andre halvdel av september begynne å sende ut SMSer til studentene om når og hvordan de kan bestille koronavaksine. I Gjøvik vil studentene få en lenke de må benytte for å få time. I Ålesund vil nærmere informasjon om bestilling komme over sommeren.

Vaksinesjefen i Trondheim, Helge Garåsen forteller at dette vil skje av seg selv basert på navnelister oversendt fra NTNU og at ingen studenter vil trenge å ringe koronatelefonen for å få vaksinetime. Det samme gjelder nabokommunene til Trondheim.

Tidligere har FHI sagt at de vil gi ekstra doser til kommunene til å vaksinere studentene.

Løsninger for utvekslingsstudenter både inn og ut

Studenter fra NTNU som skal på utveksling neste semester skal etter planen være ferdig vaksinert før de reiser ut. I Trondheim kommune er et slikt program allerede i gang. I Gjøvik har disse stort sett allerede fått første dose og kommunen håper de vil få gitt ut andre før studentene reiser.

Også de ca. 1800 utvekslingsstudentene som ventes til NTNU neste semester vil få tilbud om vaksine om det skulle være behov for det. Regjeringen har nylig varslet at internasjonale studenter vil få unntak fra innreiserestriksjonene slik at de slipper inn i Norge fra 1.august. Her jobber Trondheim kommune med en plan.

I Gjøvik har man et opplegg for disse studentene, mens i Ålesund, der det er ventet 40-50 utenlandske studenter bes de kontakte vaksinekontoret i kommunen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.