Trondheim kommune får flere hurtigtester, prioriterer studenter

Fra i dag er blant annet studenter på prioriteringslista for hurtigtester.

Hurtigtester av denne typen har de siste dagene vært mangelvare i Trondheim.
Publisert

De siste dagene har Trondheim kommune hatt få hurtigtester til disposisjon. Dette samtidig som det fra onsdag var mulig å komme ut av karantene på grunn av smitte hos husstandsmedlem eller tilsvarende nærkontakter med daglige hurtigtester.

Dette har ført til strengere regler som gjorde at ferre kunne møte opp og få hurtigtest, meldte avisa Nidaros.

Fra i dag, 27. januar, endres igjen disse reglene og studenter prioriteres, etter det har blitt klart at Trondheim får en stor ny forsendelse med hurtigtester. Det melder kommunen i en pressemelding.

Dette er gruppene som prioriteres nå

Følgende grupper prioriteres for utdeling av hurtigtester (vår utheving):

 • Personer med symptomer på covid-19.
 • Barn, ungdom og voksne som bor sammen med noen som er smittet og trenger karantenefritak for å delta i barnehage, grunnskole- eller videregående undervisning (inkludert voksenopplæring) eller undervisning i høyere utdanning (studenter).
 • Personer som bor sammen med noen som er smittet og som trenger hurtigtest for å teste seg ut av karantene på dag sju. (En hurtigtest per person).
 • Voksne som bor sammen med noen som er smittet og trenger karantenefritak for å utføre arbeid innenfor viktig eller kritisk samfunnsvirksomhet.

De tre øverste gruppene (kulepunktene) i denne lista skal hente hurtigtest på teststasjon Leüthenhaven eller Tiller.For gruppen beskrevet i kulepunkt fire gjelder bestilling av hurtigtester via e-postadressen: bestilling.hurtigtest@trondheim.kommune.no.

Utdeling av tester på campus

Universitetsavisa har tidligere meldt at studenter også fra mandag kunne hente hurtigtester på campus. Der gjelder ifølge Innsida i skrivende stund følgende retningslinjer for utdeling:

 • Studenter og ansatte som har symptomer på covid-19 kan få utdelt 1 test.
 • Personer i følgende grupper, som bor sammen med noen som er smittet og trenger daglig testing for å slippe karantene, kan få utdelt 5 tester:
  • Ansatte med forsknings- og undervisningsoppgaver som krever at man er på campus
  • Ansatte med funksjoner i verksteder, laboratorier, renhold og drift som krever at man er på campus.
  • Studenter som trenger karantenefritak for å følge undervisningsløp

Ved ordinær tilgang kan også øvrige nærkontakter (de som ikke er karantenepliktige) og alle som trenger daglig testing få.