Røsstad: Ikke grunnlag for munnbind under forelesning

Nå er det veldig få av studentene som smittes. Det kan likevel være lurt å bruke munnbind på bussen fra og til campus, anbefaler kommuneoverlegen.

Tove Røsstad
Tove Røsstad
Publisert

Tidligere i dag kom det beskjed fra Trondheim kommune om at kommuneoverlege Tove Røsstad nå igjen anbefaler bruk av munnbind der det ikke kan overholdes en meter avstand.

Men selv om det nå er mulighet for å sitte nært hverandre i forelesningssalen tror hun ikke det er hensiktsmessig å ta på munnbindet i forelesning.

- Studentgruppen er ikke mye smittet. Ut av de 516 smittede de siste dagene tilhører rundt 16 stykk aldersgruppen 18-23, det er veldig få. Det vi anbefaler er at de bruker det om det er fullt på bussen fra eller til undervisningsstedet, sier Røsstad.

Ingen smitteøkning fra UKA

Det er for øyeblikket kun snakk om en anbefaling og ikke noe lokal forskrift om munnbind. Og det er offentlig transport som er der det hovedsakelig anbefales for øyeblikket. De fleste smittede nå er yngre barn og deres familiemedlemmer.

Til tross for at det var noe bekymring fra kommunen for de store ansamlingene av folk under den nylig avviklede studentfestivalen UKA har det altså ikke resultert i noe betydelig økning i smitte blant studentene.

- Studentene er nyvaksinert og har god dekningsgrad når det gjelder vaksinen. Vaksinen fungerer veldig godt på å forhindre smitte når man er fullvaksinert det siste halvåret. Det er de som er uvaksinerte eller som har tatt vaksinen for lenge siden som kan være mer utsatt.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.