NY Masterring

Masterringen havnet på vent: Må avklare hva som er en master

Designet av ringen var klart i vår, så stoppet noe opp. NTNU lover framdrift neste uke. 

Sik så ringen ut sist gang vi så den i 2022, da den vant designkonkurransen til NTNU.
Publisert

I september i 2018 ble det klart at planene om å tilby en egen ring for dem med mastergrad fra NTNU skulle realiseres.

Etter at vinnerringen designet av Ragne Stauri ble annonsert i april 2022 var det bare videreforedling av vinnerkonseptet var igjen før ringen skulle gjøres produksjonsklar.

Nå over et år senere venter alle involverte aktører kun på NTNU.

Usikker rundt hva som skjer

- Designet er ferdigstilt og produsent av ringen er valgt. NTNU jobber nå med de siste praktiske avklaringene før lansering, sier designer av masterringen Ragne Stauri til Universitetsavisa.

Slik så masterringen «Ringvirkninger» ut da den vant designkonkurransen i 2022.

Hun forteller at designet har vært klart siden i vår, men at NTNUs arbeid med å få oversikt over hvem som skal få mulighet til å kjøpe ringen muligens er det som har tatt så lang tid.

- Det som gjenstår i prosessen nå er at NTNU skal lage en liste over gamle utdanningsgrader som tilsvarer dagens mastergrader, slik at tidligere NTNU-studenter med gamle grader også kan kjøpe ringen dersom de ønsker.

- Har nok stoppet litt opp

Kommunikasjonsdirektør ved NTNU, Sigrun Berge Engen, bekrefter at den siste etappen til masterringen har ligget hos NTNU.

- Prosessen har nok stoppet litt opp, blant annet fordi vi har hatt medarbeidere som har sluttet, forteller Engen, som selv nylig tok over stillingen som kommunikasjonsdirektør.

Hun sier at hun nå skal få oversikt over situasjonen, og at det vil komme mer informasjon om når ringen skal lanseres neste uke. Hun bekrefter også at det har pågått arbeid for å avklare hvem som har en mastergrad som kvalifiserer til å kjøpe ringen.

- Vi trenger noen raske avklaringer på hvordan vi løser det med andre grader som kan sidestilles med master, men ut over det skal vi snart være klare for lansering.

Ringen har endret seg

Designeren forteller at ringen har blitt bearbeidet en god del siden resultatet av konkurransen ble annonsert.

- NTNU har gitt meg anledning til å være med prosjektet helt fra idé til ferdig ring. Det det vært en hyggelig og spennende prosess å få jobbe sammen for å finne den endelige formen på ringen, sier Stauri.

Hun har det siste året jobbet med produktuviklingsfirmaet Inventas med å utvikle ringen, og få den til å sitte godt. 

- Vi har videreutviklet designet så den skal fungere godt også i fysisk format, og prøvd den i flere omganger i form av både 3D-printede modeller og prototyper i metall. 

Gullsmed Møller i Trondheim er valgt som produsent. 

- Det synes jeg er ekstra hyggelig, siden de allerede er én av to gullsmeder som produserer sivilingeniørringen. 

Følg UA på Facebook og Instagram.