Alvorlig sprengningsulykke på Norsk Havteknologisenter 

Arbeidet er stanset og vil ikke bli startet før årsaken til ulykken er avdekket.

Anleggsmaskinene durte på i nabolaget på Tyholt, her fra da statsråd Bjørnar Skjæran tok turen til byggeplassen i juni i år.
Publisert

Tirsdag ettermiddag var det en sprengingsulykke på Tyholt på byggeområdet for Norsk Havteknologisenter. Det melder NTNU på Innsida. 

- Ved sprengning gikk det steinsprut ut av byggetomt, over brakkerigg og mot NRK-bygget og parkeringsplass, står det i meldingen. 

Ingen personer ble skadet, men det er skade på en del biler på området og på NRK-bygget.

- Vi er veldig glade for at ingen er kommet til skade. Dette var en alvorlig ulykke med stort skadepotensiale, og det vil ikke skje noen sprengning på området før vi vet årsaken til ulykken, sier prosjektdirektør Arild Mathisen i Statsbygg som er byggherre i Innsida-meldingen.

Arbeidet stanset inntil videre

Polititet har vært på stedet og det er opprettet etterforskningssak. Arbeidstilsynet er også varslet, og Statsbygg vil foreta en uavhengig granskning for å finne årsaken til hendelsen. 

- Vi må til bunns i dette og vi er fornøyde med at politiet har gjort en gjennomgang på området og nå skal danne seg et bilde av situasjonen, sier Mathisen.

Sprengingsarbeidet på området for Bassengbygget på Tyholt er stoppet og vil ikke bli startet før årsaken til ulykken er avdekket. Statsbygg ber naboene nærmest byggeområdet sjekke eiendommene sine og bilene på området for steinsprutskade og ta kontakt om de finner noe.

Følg UA på Facebook og Instagram.