NTNUI-utøver og student Audun Heimdal er død

Orienteringsutøveren og NTNU-studenten ble 25 år gammel og gikk bort etter sykdom.

Audun Heimdal representerte både NTNUI og idrettsklubben fra hjemstedet, Konnerud IL og vant VM-gull for Norge i skiorientering.
Audun Heimdal representerte både NTNUI og idrettsklubben fra hjemstedet, Konnerud IL og vant VM-gull for Norge i skiorientering.
Publisert

- Vår alles kjære Audun Heimdal gikk bort lørdag 20.08.22 grunnet alvorlig sykdom den siste tiden, skriver Øystein Fruseth Christiansen i en epost til Universitetsavisa på vegne av Styret i NTNUI orientering.

Heimdal som har både deltatt på landslaget og på NTNUI-laget i orientering og skiorientering ble 25 år gammel. Masterstudenten som studerte materialteknikk ved NTNU i Trondheim vant VM-gull i skiorientering og VM-sølv i orientering, samt tosifret antall NM-gull.

- Audun har vært en del av NTNUI siden 2016 og har vært en viktig løper og ikke minst et viktig menneske for miljøet i klubben. Han har vært en «lederstjerne» for klubbens løpere inn mot de store stafettene og ikke minst et stort forbilde for mange. Med sine utallige NM-medaljer i NTNUI-fargene har han vært den som har satt standarden på øktene og hjulpet mange i klubben til å løfte seg det lille ekstra, skriver Christiansen fra NTNUI orientering videre.

Var stolt over å ha tatt sitt første VM-gull

Universitetsavisa intervjuet Heimdal i fjor i mars da han vant VM-gull i skiorientering i Estland. Han var en av flere NTNU-studenter som deltok i den konkurransen.

- Jeg er veldig stolt, dette er mitt første VM-gull, fortalte han da Universitetsavisa snakket med ham og noen av lagkameratene etter to av fire konkurranser var gjennomført.

Både han og hans medutøvere kombinerte toppidretten med studier eller jobb.

Kommer til å være en viktig del av å prege NTNUI framover også

- Audun var en seriøs og dedikert utøver som viet livet sitt til O-sporten og O-gruppa, og smilet hans var alltid på plass i med- og motgang. Audun var også en viktig frontfigur og støttespiller for de satsende ski-o-løperne i Trondheim. Med sitt VM gull i ski-orientering og blant annet sine to NM gull under NM-uka og 6. plass på Worldcup samme år, viste han at det var mulig å kombinere en satsing på ski-o og orientering, skriver NTNUI orientering videre.

Audun Heimdal var en av to NTNU-studenter som tok gull under VM i skiorientering i Estland i 2021.
Audun Heimdal var en av to NTNU-studenter som tok gull under VM i skiorientering i Estland i 2021.

- Audun gikk dessverre bort så altfor tidlig, men han kommer til å være en viktig del av å prege NTNUI Orientering og menneskene rundt han i tiden fremover også. Våre tanker går til hans familie, nærmeste pårørende og alle hans o-venner i O-gruppa og resten av O-miljøet. Du kommer til å bli dypt savnet, Audun, avslutter Christiansen.

- Norsk Orientering har mistet en fantastisk utøver

Det var orienteringsforbundet som først gikk ut med dødsfallet på sine nettsider.

- Med Audun har Norsk Orientering mistet en fantastisk utøver og menneske. Audun var ikke den som ropte høyest eller tok mest plass, men med sin væremåte har han vært et stort forbilde for de rundt seg. Både i klubben Konnerud, hvor han vokste opp, og nå de siste årene i NTNUI og på landslagene sier president i Norges Orienteringsforbund, Leif Størmer i en uttalelse.

- Audun har betydd veldig mye for mange, og han vil bli sterkt savnet, konkluderer han.