Saks-prosessen:

Én rektor, ett navn og ett styre

Høgskolene i Sør-Trøndelag, Ålesund, Narvik og Gjøvik, samt NTNU er enige om at landets største universitet skal hete NTNU ved en sammenslåing.
Én av disse, eller kanskje en helt annen, kan bli rektor ved Norges største universitet. Fra venstre: Gjøvik-rektor Jørn Wroldsen, Ålesund-rektor Marianne Synnes og NTNU-rektor Gunnar Bovim. 
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Én av disse, eller kanskje en helt annen, kan bli rektor ved Norges største universitet. Fra venstre: Gjøvik-rektor Jørn Wroldsen, Ålesund-rektor Marianne Synnes og NTNU-rektor Gunnar Bovim.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Uansett hva vi beslutter, så har denne dagen bidratt til at vi kan gjøre det på et tryggere grunnlag. Vi har fått frem en del muligheter og ulemper, sier NTNU-rektor Gunnar Bovim etter konferansen med de fire høgskolene som sammen med NTNU kan bli Norges største universitet.

LES OGSÅ: Storinnrykk fra høgskolene

Vil ha frem uroen

Bovim vedgår imidlertid at en slik sammenkomst er preget av positivitet og muligheter, og at alle utfordringene ikke nødvendigvis kommer på bordet.

- Nå skal alle reise hjem med sine notater og reflektere over dette. Jeg håper man ikke skyver eventuell uro under teppet, sier han.

Rektoren skal selv sette seg ned i etterkant av møtet for å reflektere over hva som kom frem. Deltakerne ble delt inn i arbeidsgrupper basert på fagområder, og Bovim tror noen av de mest interessante innspillene har kommet her.

Ett av punktene som ble diskutert er organiseringen av et fremtidig multicampusuniversitet. Det er enighet om å samle alt under NTNU-navnet, og å ha ett styre og en rektor.

- Blir det deg?

- Dette ligger langt frem i tid. Det må velges en rektor, men dette har jeg ikke tenkt på, sier Bovim.

LES OGSÅ: Tre ukers jakt på elefanter

Bedre kjent

I overkant av 150 personer fra de respektive høgskolene, samt NTNU var til stede i auditorium H3. Dette inkluderte Gjøvik-rektor Jørn Wroldsen, NTNU-rektor Gunnar Bovim, Ålesund-rektor Marianne Synnes, Hist-rektor Helge Klungland og Narvik-rektor Arne Erik Holdø.

- Jeg synes dette har vært en veldig nyttig dag. Vi har lært hverandre bedre å kjenne. Det har vært positive samtaler og en positiv innstilling til fusjonering, sier rektor Arne Erik Holdø ved Høgskolen i Narvik.

- Har det kommet frem noe nytt?

- Vi har til en viss grad blitt enige om hvordan de store linjene i en slik modell skal se ut, sier Holdø og sikter til organiseringen med en rektor og ett styre.

Håper NTNU vil ha dem med

- Er dere nærmere en fusjon nå enn dere var før konferansen startet?

- Jeg føler vi har fått svar på noen spørsmål. Enkelte motforestillinger var kanskje ikke så store som man trodde på forhånd.

- Hvilke motforestillinger?

- Det handler om hvordan organisasjonen skal se ut og hva vi skal ha på forskjellige campus, hvordan man beholder identiteten på de forskjellige campusene og hvordan vi smelter like fagmiljø sammen. Det må nok mange flere møter til, men vi har fått mye ut av denne dagen. Vi er veldig spente og håper at NTNU-styret går for denne multicampusløsningen.

null
Narvik-rektor Arne Erik Holdø utfordret forsamlingen til å komme opp med en felles visjon. 
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Narvik-rektor Arne Erik Holdø utfordret forsamlingen til å komme opp med en felles visjon.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Relaterte artikler

Storinnrykk fra høgskolene

Godt over hundre ledere, tillitsvalgte og studenter fra høgskolene i Narvik, Ålesund, Gjøvik og Sør-Trøndelag deltar på dagens samling om mulig sammenslåing med NTNU. Alle høgskolerektorene har NTNU som førstevalg.

Tre ukers elefantjakt

Fram til 28. januar skal NTNU på jakt. Målet er å spore opp alle elefanter i rommet før styret tar stilling til eventuell sammenslåing med en eller flere høgskoler.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ei innføring i studentdemokratiet

«Ikkje nøl med å ta kontakt. Vi er her for deg, og ingenting er for smått eller for stort!» skriv leiaren for Studenttinget ved NTNU i denne ytringa.

Rapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter

Amazon, Microsoft og Intel setter verden i fare med utvikling av drapsroboter, heter det i en nederlandsk rapport.

Gjesteskribenten:

Ble media misbrukt av aktører i IHS-konflikten?

Det er å håpe at redaksjonene i UA og Khrono diskuterer sin dekning av IHS-saken nå i ettertid med et selvkritisk blikk.

Fire NTNU-ansatte melder om seksuelle overgrep

Fire NTNU-ansatte har opplevd at noen har skaffet seg seksuell omgang med dem ved bruk av vold, eller har følt seg tvunget, truet eller presset til seksuell omgang de siste 12 månedene.