Tyskervits-saken:

UiB sier nå unnskyld til professor Larsen

Ledelsen ved Universitetet i Bergen skal ha gitt en uforbeholden unnskyldning til professor Svein Larsen. Ledelsen vurderer også å gi ham lønnsopprykk.

- Vi har håndtert denne saken kjelkete, sier rektor Dag Rune Olsen.
- Vi har håndtert denne saken kjelkete, sier rektor Dag Rune Olsen.
Publisert Sist oppdatert

Ifølge Khrono er det inngått en omforent avtale mellom partene etter den opphetede konflikten, som starter med at Larsen vitset om tyskere under ei forelesning. Det er advokat Torkel Tveit som har representert professoren.

Det skal ikke være snakk om noen økonomisk kompensasjon for den belastninga Svein Larsen er påført. Universitetsledelsen vurderer derimot å gi ham et lønnsopprykk, skriver Khrono.

LES OGSÅ: Vil at UiB tydelig sier at det er greit å vitse om tyskere

LES OGSÅ: Studentens versjon: Følte seg nedverdiget av foreleser

LES OGSÅ: Helge Holden: At «tyskervitsen» ble en sak, er problematisk på mange måter.

- Kjelkete håndtert

Saken kan dermed få sin avrunding etter at UiB først sa unnskyld til den berørte studenten og ga vedkommende erstatning for mediepresset. Deretter sier nå universitetet unnskyldning også til den berørte professoren og antyder at han har et lønnshopp i vente.

Rektor Dag Rune Olsen sier til Khrono at UiB-ledelsen ikke ser på tyskervitssaken som en mobbing- og trakasseringssak.

- Jeg kan si det samme som vi tidligere har sagt: Det har vært en kjelkete håndtering av denne saken fra UiBs side. Og jeg beklager at vi ikke har klart å håndtere saken bedre. Måten UiB har håndtert saken på kan ha vært med på å eskalere den, sier han til avisa.

LES OGSÅ: Legger tyskervits-varsel dødt

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS