Medisinstudentene får praksis på St. Olav selv om de har bierverv

St. Olav frafalt til slutt beslutningen om at studentene måtte søke dispensasjon, sier leder for medisinstudentene, Håvard Ulsaker.
Veldig mange av studentene som har deltidsjobb på sykehjem, hjemmetjeneste eller legevakt, så dette har medført bekymring, uttalte Håvard Ulsaker, leder for Norsk medisinstudentforening. 

Veldig mange av studentene som har deltidsjobb på sykehjem, hjemmetjeneste eller legevakt, så dette har medført bekymring, uttalte Håvard Ulsaker, leder for Norsk medisinstudentforening. 

UA har tidligere skrevet at det er uklart om medisinstudenter som jobber i andre helseinstitusjoner får lov til å ha praksis ved St. Olavs hospital.

Les mer: Uklart om medisinstudenter med bierverv får ha praksis på St. Olav.

Mange av studentene har deltidsjobber på sykehjem, i hjemmetjenesten eller på legevakt. På grunn av smittevernet har St. Olav ikke ønsket at de som jobber på sykehuset skal ha deltidsjobber i andre helseinstitusjoner.

- Ordnet seg for studentene

Nå er det klart at studentene får lov til å ha praksis på sykehuset selv om de har deltidsjobber i andre deler av helsevesenet.

- Dette ordnet seg for studentene, og St. Olav frafalt til slutt beslutningen om at studentene måtte søke dispensasjon, sier leder for Norsk medisinstudentforening, Håvard Ulsaker.

«Studenter i praksis trenger ikke lenger å søke om dispensasjon for å jobbe i annen helseinstitusjon», heter det i en kunngjøring til medisinstudentene.

Dette begrunnes med at det per i dag er lite smitte i Trøndelag.

Må ha oversikt

Arbeidsgiver må imidlertid melde fra om hvilke studenter som jobber hvor, for at sykehuset skal kunne drive smitteoppsporing.

Situasjonen for studenter som er på jobb i ulike helseinstitusjoner vurderes fortløpende med tanke på smittesituasjonen, ifølge fakultetet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nesten 50 prosent økning i antall utestengelser på grunn av juks

Antallet studenter tatt for juks har skutt i været. Nesten 50 prosent flere er utestengt etter å ha blitt tatt for juks nå enn for et halvt år siden.

«Rasistisk» benk: – Markerer en viktig del av vitenskapens historie, sier UiO-rektoren

Bydelsutvalget i Gamle Oslo ønsker benken tilegnet Carl von Linné fjernet. For første gang uttaler nå UiO-rektor Svein Stølen seg om den "rasistiske" benken.

Forskningsdagene:

Åpen forskning er et gode for alle

Den raske utviklingen av datateknologi og håndtering av store datamengder gjør utvidet bruk av forskningsdata mulig for mange.

Utrettelig mas om arbeidslivsrelevans

Arbeidslivsrelevans er ikke fyrlykten institusjonene bør styre alle studieprogrammer etter.