Snart slutt på å vaksinere folk i NTNUs lokaler på Sluppen

Trondheim kommune leier eksamenslokalene ut april.

Ansatte i Trondheim kommune var innom Sluppen på befaring i januar 2021, og fant ut at dette var lokaler som kunne egne seg til vaksinering. Arkivbilde.
Publisert

Fra mai vil vaksinering i regi av kommunen foregå i Statens Hus. Da blir kapasiteten mindre, så folk blir oppfordret til å vaksinere seg i februar og mars, heter det i et referat fra Trondheim kommune.

Det var i januar 2021 at NTNU inngikk avtale med kommunen om å bruke eksamenslokalene i første etasje til gruppevaksinering. Lokalene er på anslagsvis 2500 kvadratmeter.

- Det er fantastisk at NTNU blir med på denne samfunnsdugnaden. Sånn sett er det bra for oss at det er mange digitale eksamener, slik at NTNU ikke har bruk for så mange eksamenslokaler som vanlig, sa helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen da UA intervjuet ham for vel ett år siden.

Det er ikke småtteri NTNU har bidratt med i arbeidet med å få folk i Trondheim vaksinert. Utleie har vært gratis, alt av driftspersonell ble stilt til disposisjon gratis, blant annet renhold og vaktmestertjenester. Å innrede spesialtilpassede lokaler med avlukker sto også NTNU for – helt gratis.

- Selvfølgelig gjør vi dette. Det å få i gang massevaksinasjon, er utrolig viktig og helt avgjørende for at vi skal komme oss ut av den koronakrisa vi er i. Da er det en selvfølge at NTNU bidrar. Det gjør vi med glede, sa rektor Anne Borg til Universitetsavisa.

Selve vaksineringa i lokalene startet opp 15. februar 2021. Optimismen var kanskje vel stor. Kommunen la inn ønske om å bruke lokalene fram til sommeren 2021. Siden den gang har smitten kommet og gått, og trønderne har fått både to og tre doser. Kommunen ba deretter om å få forlenget avtalen ut april i år.

Nå vil trolig lokalene i første etasje på Sluppen til det NTNU opprinnelig leide dem til: Skoleeksamener. De fleste eksamenene til våren blir digitale, men om lag 15 prosent av dem skal avholdes som skriftlige eksamener med tilsyn.