Eikrem-saken

Betalte 175.000 kr til advokater i løpet av to dagers styremøte

NTNU svei av 175.000 kroner inkl. MVA på advokater i styremøtet 1. og 2. desember, da avskjedigelsen av Øyvind Eikrem skulle behandles.

Organisasjonsdirektør Roar Tobro og Øyvind Eikrem på vei ut fra styremøtet der Eikrem inngikk en sluttavtale med NTNU.
Publisert Sist oppdatert

NTNU har brukt advokater fra firmaet Hjort DA i avskjedigelsessaken mot Øyvind Eikrem.

Advokatene hadde en timespris på mellom 2.800 og 3.500 kroner eks. MVA. To av dem deltok på styremøtet 1. desember, og jobbet også for NTNU 2. desember, da Øyvind Eikrem fikk sin sluttavtale med NTNU.

Den nette summen for advokatenes arbeid disse to dagene, med flyreise Oslo-Trondheim, ble 175.000 kroner inkludert merverdiavgift (MVA).

Tilsammen har Eikrem-saken nå kostet NTNU 4, 2 millioner kroner i advokatutgifter.

UA har tidligere skrevet at NTNU har brukt tre millioner kroner på advokatbyråene Simonsen Vogt Wiig og Arntzen de Besche.

Les saken her: Har hittil brukt tre millioner kroner på Eikrem-saken.

Brukte nesten 1,2 millioner på Hjort-advokater

UA har fått innsyn i de siste advokatregningene NTNU har mottatt for arbeidet med Eikrem-saken.

Ferske fakturaer fra advokatfirmaet Hjort DA viser at det gikk med godt over én million kroner til dem også, mer nøyaktig 1.167.000 kroner inkl. MVA.

Første faktura til Hjort var på 318.000 kroner, inkludert MVA.

Andre faktura til Hjort var på 849.000 kroner. Den inkluderer forarbeidet til styremøtet i begynnelsen til desember, og mange punkter er merket med "avskjed".

Les også: En detaljert oversikt over hva Hjort tok seg betalt for

Brukte 131.000 kroner på to dager

Denne siste fakturaen fra Hjort er detaljert. Den viser blant annet at hvor mye penger som ble brukt under styremøtet i desember, da avskjedigelsen av Øyvind Eikrem skulle behandles.

1.12. var første dag av styremøtet. Da brukte advokat Håvard Nybakk Vang 11 timer, og det samme gjorde advokat Anne Marie Due. Advokat Kristian Brandt fra Hjort jobbet fire timer denne dagen. Dette kostet tilsammen NTNU 83.300 kroner, eks. MVA.

I tillegg betalte NTNU 4.592 per billett for to flybilletter tur/retur Oslo 1. desember, dette utgjør da 9.184 kroner.

Også andre dag av styremøtet ble en dyr dag for NTNU- på flere måter. Da inngikk Eikrem en sluttavtale med NTNU.

Advokatutgiftene til Hjort 2. 12. ble på 44.775 kroner denne dagen. Til sammen brukte NTNU altså 140.184 kroner på disse to dagene.

Når MVA kommer i tillegg, er vi oppe i 175.000 kroner.

Mange advokattimer brukt på sladding

Fakturen viser også at advokatene i Hjort DA har fakturert mange timer for det som er merket med «sladding». Dette arbeidet har hatt en timepris på enten 2.100 kroner, 2.800 kroner eller 3.500 kroner eks. MVA, avhengig av hvilken av advokatene som har utført dem. Tre advokater går igjen flere ganger i fakturaen.

Fakturaen viser også eksempelvis at en av advokatene i begynnelsen av november har hatt samtaler med administrasjon og dekan om arbeidsmiljø.

Arbeid med saksframlegg og innstilling og møter med klient eller rektor preger også fakturaen. Advokatene har også jobbet med svar på innsynskrav.